Môže bábätko zlepšiť vzťah?

Vraví sa, že pošramotený vzťah bábätko nevylepší. Sú však aj prípady, kedy sa tak stalo.

11.10.2013 16:00
bábätko Foto:
Bábätko zmení život.
debata

„Milovala som môjho priateľa, no on bol veľmi nezrelý a labilný. Chcel vzťah, aj sa ho bál. O svoju slobodu prísť nemienil a nevedel, ako to zosúladiť,“ opísala 25-ročná Ivona, ktorá bola z tej lásky nešťastná. Keď už on nevedel, ako stav, do ktorého sa dostal a z ktorého od začiatku utekal, riešiť, navrhol rozchod. „Bolo to pre mňa hrozné, úplne som sa zosypala,“ opísala ďalej Ivona.

Rozchod prežívala „klasicky“. „Snažila som sa zabúdať, navštevovala som terapeutku, veľa som športovala, začala som sa zdravo stravovať. Robila som všetko, čo by mi mohlo zlepšiť náladu, život, aby som opeknela a našla si nového frajera. Chcela som náhradu čo najskôr.“ Lenže nič nové neprichádzalo. Len deň bol zakaždým nový. Veľa povinností v práci a osamelé víkendy. Život, po akom nikto netúži. A najhoršie bolo, že on mlčal.

„Čo som si mala myslieť, ako to prežíva? Veď ja som stále dúfala, že si to rozmyslí, že sa ku mne vráti,“ opísala Ivona. To sa však nedialo. Po piatich zúfalých mesiacoch sa rozhodla, že sa mu ospravedlní. „Pretože na konci vzťahu toho bolo veľa zlého. Tie esemesky, ktoré som mu písala, akoby za mňa písal niekto iný. Nechcela som ich odosielať, napriek tomu som to však robila. Chcela som mu po piatich mesiacoch povedať prepáč, nič viac.“

Nakoniec, ani nevie, aká sila ju nútila stretnúť sa s ním. „Cítila som, že som mu už všetko odpustila, že sa nachádzam v poslednej fáze rozchodu, alebo som už dokonca za tým.“ On nič nehovoril, ako typický muž. „Nevedela som, či som mu chýbala, to som si mohla len domyslieť. Muži fakt fungujú úplne inak. Všetko som si pri ňom akoby mala domýšľať.“ O tom, že ju má rád malo po piatich mesiacoch svedčiť to, že si pri sexe vôbec, ale vôbec nedával pozor.

„A neopýtal sa ma, či mám nejakú ochranu. A vôbec sme sa na tom nedohodli,“ usmieva sa Ivona, ktorá je práve v piatom mesiaci tehotenstva. Pre jej priateľa to bola šoková terapia. Zrazu nemal na výber, nový život bol na ceste a on sa tomu všetkému musel chtiac-nechtiac prispôsobiť. „A toto naňho platilo. Ak by mal na výber, resp. mal to naplánovať, nikdy sa k tomu neodhodlá. Lebo ešte mal veľa plánov, ktoré potreboval stihnúť a veľa krajín, ktoré chcel precestovať. Bábo bolo na ceste a on sa naň začal tešiť. Obrátil sa o sto osemdesiat stupňov.“

debata chyba
Viac na túto tému: #zlepšenie vzťahu #bábätká

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...