Kedy je ten správny čas na založenie rodiny?

Niekedy to príde spontánne a aj keď ste sa o potomkovi ešte vážne nerozprávali a nijako špeciálne naň nepripravovali, je to tu a obaja žiarite šťastím.

06.10.2013 07:00
rodina - zodpovednosť - dieťa - radosť Foto:
Za pochybnosťami, ktoré sa vás zmocňujú v súvislosti s témou rodiny, stojí najmä zodpovednosť.
debata (1)

To je ideálny scenár, ale neraz sú ženy sklamané z mužovej reakcie a v neskoršom období aj z toho, ako si plní rodičovské povinnosti.

Brať to hlavne ako radosť a prirodzenosť

Ak medzi vami vládne pohoda a ani jedného nestresuje predstava spoločnej budúcnosti, ktorej samozrejmosťou sú aj deti, nemusíte sa trápiť otázkami, ako to prijmete a či to zvládnete. Väčšinou sa takýmito pochybnosťami zapodievajú práve tí, pre ktorých je založenie rodiny prirodzené a nechýba vo vzťahu láska. Takéto myšlienky je najlepšie vytesniť z hlavy spoločnými silami, dopriať si príjemný relax, zmenu prostredia, skrátka vyventilovať.

Silný zmysel pre povinnosti

Za pochybnosťami, ktoré sa vás zmocňujú v súvislosti s touto témou, stojí najmä zodpovednosť. Tí, ktorí ju nemajú, bohužiaľ tieto veci vôbec neriešia a po celý život tápu v roli rodiča, nefungujú dobre vo vzťahoch. To sú známe paradoxy, s ktorými veľa neurobíme. Ak patríte k tým zodpovednejším a chceli by ste sa na úplne nový život pripraviť čo najlepšie, môžete kontaktovať odborníkov, porozprávať sa, poradiť, zdôveriť i otestovať svoje možnosti v rámci špeciálnych kurzov.

Dobrý rodič nemusí prísť zákonite o svoje JA

Určite nestrácajte dôveru v seba i partnera, verte, že všetko zvládnete na výbornú a tak veľa sa toho po príchode dieťaťa na svet ani zmeniť nemusí. Hlavne si udržte lásku, toleranciu, vzájomný rešpekt a úctu, mladosť a sviežosť duše. To, že sa stávate rodičmi, neznamená, že máte zabudnúť na to kto ste, na partnerské radosti, na svoje individuálne záujmy. Všetko sa dá skĺbiť a ak sa o to budete snažiť, aj vaše deti budú vyrastať v príjemnom prostredí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #založenie rodiny #vhodný čas

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...