Čo môžete spraviť, keď si nájde inú

Rozchod je bolestivý pre ženu v prípade, že ho neiniciuje. Vo veľa prípadoch však aj vtedy.

26.09.2013 10:00
rozchod, smútok, plačúca žena Foto:
Rozchod so sebou prináša aj dni plné sĺz.
debata

Rozchod bolí vždy, no žena ho prežije inak, ak ho sama iniciovala kvôli tomu, že už vo vzťahu nemohla dýchať, našla si iného, alebo sa jednoducho potrebovala konečne oslobodiť. Zbaviť sa partnera, a to z rôznych dôvodov. Iné je to však v prípade, že kopačky dal muž pre dôvod, ktorý by si žiadna žena nepriala ani v tom najhoršom sne. Našiel si inú.

Nuž, ak je to pravda, neostáva vám nič, len túto realitu čo najskôr prijať. Ľahko sa asi bude radiť, aby ste sa neľutovali, no ak vám je najhoršie, radšej sa zavrite medzi štyri steny, no určite to nevytrúbte všetkým kamarátkam a nehrajte sa na chuderku. Možno, že to ešte oľutuje, on tiež po čase zistí, čo vo vás mal. Nepestujte si žiadne nádeje, veď určite by ste ho už nechceli späť. Málokto by vzal na milosť muža, ktorý už raz odišiel vyskúšať niečo iné…

Jediné, čo v takej chvíli môžete spraviť, je mlčať. Ak to len ide, tvárte sa pred okolím, že sa nič nestalo. Hovorte o tom, až keď sa vás na to opýtajú. Keď príde po pár dňoch ten čas a vy uznáte, že je to fakt koniec a jeho nový objav sa vám len neprisnil, napíšte to priateľom. Zvlášť vtedy, ak máte tendenciu rozplakať sa pri každej spomienke naňho. Pomôže napríklad veta o tom, že ste sa rozišli, že sa kvôli tomu veľmi trápite a nechcete o tom hovoriť. Možno neskôr, dodajte. Rátajte s tým, že ľudia budú ochotní pomáhať vám. Ak to tak necítite, pomoc odmietajte. Ale občas prejavte vďačnosť a občas sa aj prekonajte. Sama uvidíte, že to pôjde s pomocou ľahšie.

Na čo však určite nezabúdajte, je ticho. Pripomínajte si, aké je pre vás veľmi cenné a považujte ho za svoj najúčinnejší liek. Zachovajte si to, o čom ste kedysi veľa čítali a nie dobre ste tomu rozumeli. Hrdosť. Jednoducho sa k bývalému správajte ako k nepotrebnej veci. Neurážajte ho, no považujte to za minulosť. Je to vec, ktorá už vo vašej prítomnosti nemá miesto. Kým sa s touto myšlienkou celkom stotožníte, nejaký čas to potrvá. Ak vám to však pomôže, povedzte si, že nie ste prvá ani posledná. Nemôžete robiť nič, len to prekonať. A vám sa to určite podarí.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhod #iná žena #bolesť po rozchode

+ Dostatok spánku je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Nemusíte spraviť všetko dokonalo, všetko sa časom...

+ Nezabúdajte na výdatné raňajky, je to dôležité jedlo dňa.
Práca doma vás bude veľmi unavovať, musíte sa...