Kamarátka s bratovou ex?

Zoznámiť sa s novým mužom znamená aj "vziať" si jeho rodinu. Snažiť sa obľúbiť si ju, akceptovať.

18.09.2013 17:20
kamarátky Foto:
Hľadajte kamarátku v iných vlnách.
debata

Pretože ona je jeho súčasťou. S ním si beriete aj kus jeho rodiny, na to nezabúdajte. Nedá sa to od seba oddeliť. Preto sa snažte mať s nimi čo najlepšie vzťahy. Na druhej strane však, keď sa s priateľom rozídete, „hrozí“ to isté riziko – že o všetkých prídete. Málokedy sa totiž rodina nestavia na stranu „svojho člena“. A vy jednoducho ostanete na druhej koľaji. Prísť o partnera totiž znamená prísť o všetkých.

„Mali sme v rodine chúlostivú vec. Obľúbila som si bratovu priateľku, no on sa s ňou po čase rozišiel. Všetkým nám to bolo ľúto, najviac mne, lebo ja som ju vnímala ako moju sestru. Aj mama ju mala rada. Ťažko sme sa s ňou lúčili. V podstate sme sa s ňou nerozlúčili. Brat nám to vkuse zazlieval a keď si našiel novú priateľku, s tou predchádzajúcou sme sa tajne stretávali. Jednoducho, ona už bola v rodine, my sme nechceli akceptovať, že je to inak,“ vraví 24-ročná Simona.

Až keď si ona našla vážnu známosť, z ktorej sa o rok vykľul ťažký omyl (ostala po ňom veľká jazva na duši), pochopila, že by jej veľmi ublížilo, ak by sa rodina nepostavila na jej stranu a s ním sa niektorý z členov naďalej stýkal. „Nezniesla by som pocit, že muž, ktorý ma oklamal a zlomil mi srdce, chodieva s mojim bratom na pivo a nebodaj mu rozpráva posteľné scény s nejakou novou milenkou,“ skonštatovala Simona.

Jednoduchým pravidlom na to, ako elegantne riešiť podobné záležitosti, je asi loajalita. Postaviť sa na sestrinu či bratovu stranu aj v prípade, že s ňou až tak nesúhlasíme. Je to totiž element, ktorý už z rodiny automaticky vypadol. Kamarátstvo je možné, radšej to však pred bratom tajte, kým sa dá. Ale to len v prípade, že ste sa s expriateľkou stihli skamarátiť na život a na smrť!

debata chyba
Viac na túto tému: #sestra bývalého #expriateľka

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...