Týmito chybami zlomíte vzťahu väz

Budovanie vzťahu je o oboch partneroch. Lenže ak jeden vytrvalo podpiľuje konár, druhý nič nezmôže.

07.09.2013 17:00
hádka, rozchod, konflikt Foto:
Omnoho viac ako radosť zdieľate hádky, negatívne pocity a vzťah ako by sa z romantiky premenil na malú tragédiu?
debata

Existujú hlavné prešľapy voči vzťahu, ktoré zaváňajú rozchodom. Vyhnite sa im, ak chcete ostať vo dvojici, ale zasa ich môžete vytiahnuť, ak máte záujem o rozchod, v ktorom si obaja poviete, že už spoločnou cestou ďalej kráčať nemôžete.

Nedôvera

Jeden lomiväz vzťahu je nevera, ale ten druhý, rovnako nebezpečný je nedôvera a život v podozrení. Nikto nechce byť vo vzťahu ako vo väzení, či mať dokonca naordinované vychádzky ako na PNke. Stačí, že mužovi skrátite nárok na slobodu a on v snahe oslobodiť sa, nebude dbať na obete.

Nezáujem o budovanie

Môžete byť protiklady, ktoré sa priťahujú, ale to uvidíte, aké peklo vás čaká vo vzťahu. Ak chcete doprava a o muž doľava, to nie je vášnivý tanec, ale šliapanie si na otlaky. Ste aktívna a cieľavedomá, pritom máte doma človeka, ktorý je spokojný aj so starými novinami? Vydržíte pár mesiacov. Nesúlad v názoroch a hodnotách je ako jed. Postupne zahubí každý živý vzťah.

Pre triesky nevidíte les

Tak to už nejako chodí. Nevidíte, že máte doma partnera, ktorý v mnohých veciach prevyšuje iných. Máte oči len pre chyby. Takže raz ho to prestane baviť a vy pochopíte, že ten iný je možno opak, ale chyby sa nevyhli ani jemu. Pozor aj na to, ak samé chyby vidí na vás partner. Na chvíľu odíďte, povedzte mu priamo do očí, že by si vás mal vážiť. Ľudia, ktorí nemajú úctu a netešia sa jeden z druhého, vzťah viac pochovávajú ako krešú.

Emociálne dusno

Je jedno, kto ho vo vzťahu založí, ale ak ho spozorujete, máte istotu, že za chvíľu dotliete do studena. Ide o stav, keď miesto radosti chodíte domov s vedomím, že sa nie je príliš na čo tešiť. Omnoho viac ako radosť zdieľate hádky, negatívne pocity a vzťah ako by sa z romantiky premenil na malú tragédiu. Je len otázka dní, kedy jeden bude mať záujem vidieť opäť úsmevy. Viac sa usmievajte a rozdávajte radosti. Všetko sa razom zmení. Úsmev nielen zbližuje, ale vytvára klímu, v ktorej môže fungovať láska.

Neuspokojivý sex

Sex je dôležitý článok vzťahu. Robíte si násilie, aby ste mu vyhoveli? Spozná to a nemá záujem. Ak mu neviete vyhovieť, neuspokojí sa s málom. Preto je tak dôležité, aby predstavy v posteli ladili, inak je vzťah pochovaný zárodkom prvej (neuspokojivej) no­ci.

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #chyby vo vzťahu #ako si pokaziť vzťah

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...