Zvažujete odchod od partnera? Skúste byť k sebe úprimná

Vo vzťahu nie ste šťastná, ale s odchodom váhate. Čo robiť?

05.09.2013 09:00
láska, rozchod, smútok, koniec Foto:
Stojíte pred ťažkým rozhodnutím?
debata

Kedy je čas zbaliť kufre a odísť z dlhotrvajúceho vzťahu? Váhate, lebo nie ste presvedčená, či tak urobiť alebo dať vzťahu ďalšiu šancu… Nie vždy sa totiž dá spoliehať výlučne na srdce. Najmä, ak vás už párkrát sklamalo. Ak ste spolu roky, no vás zožiera pocit, že vám voľačo chýba a vaše životy sa akosi vzťaľujú, možno naozaj nadišiel čas urobiť zásadný krok.

Tieto otázky by vám mohli pomôcť pri ťažkom rozhodovaní. Odpovedzte na ne úprimne, bez prehnaných emócií. Buďte k sebe čestná, nezahmlievajte pravdu sama pred sebou. Potom sa rozhodnete správne.

1. Ako sa zlepší môj život, keď odídem?

Ak dlhodobo zvažujete odchod od partnera, už zrejme tušíte, že sa v mnohých smeroch míňate. Buď vzťah nie je to, čo bol pred rokmi, alebo sa nestal takým, o akom ste snívali. Vy túžite po niečom inom, len si treba odpovedať na otázku, či to bude pre vás lepšie. Mali by ste mať konkrétnu predstavu, kam by ste chceli svoj ďalší život nasmerovať.

2. Som dosť silná, aby som dokázala žiť istý čas sama? Som na to pripravená?

Odísť znamená byť vyrovnaná s tým, že budete žiť sama. Je otázne, ako a kedy si nájdete ďalší vzťah. Netreba počítať s tým, že o mesiac už budete žiť v šťastnom vzťahu s iným mužom.

3. Ako bude vyzerať môj život o dva-tri roky, keď teraz odídem od partnera? Bude lepší? Ak áno, v čom?

Ide o vaše túžby a predstavy. Odpovedzte si na otázku, čo by ste chceli o tri roky mať, ako by ste chceli žiť… Naozaj sú vaše predstavy nezlučiteľné s partnerovými? Dokážete si budovať život opäť od začiatku? Máte na to odvahu a silu?

4. Dokážem byť finančne nezávislá? Neklesne moja životná úroveň? Budem spokojná s tým, čo dokážem zarobiť sama?

Pomerne zásadná otázka v dnešnej dobe. Najmä vtedy, ak žijete po boku dobre zarábajúceho muža. Nie každá žena sa dokáže vzdať komfortu, ktorý jej partner poskytuje. Ako ste na tom vy?

5. O čo všetko prídem, keď odídem?

Spočítajte všetko. Na misku váh dajte vlastnosti partnera, tie, ktoré vám môžu v budúcnosti chýbať. Dajte na ne spoločných priateľov, o ktorých možno takisto prídete. Jeho rodinu… Všetko, čo vás napadne, čo ste už mali spoločné. Ste vyrovnaná s tým, že váš život bude vyzerať odrazu úplne inak, než doteraz? A že z neho nezmizne len váš partner, ale aj ďalší blízki ľudia?

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #koniec lásky #nešťastný partner

+ Pokúste sa prestať piť kávu práve teraz, bude to najlepšie pre vás.
Neberte prácu z domu ako dovolenku, práve...

+ Neseďte doma pri monitore, dosť času pri ňom predsa trávite v škole.
Premýšľajte o dlhodobej kariére, finančný...