Zbavte sa nálepky Tá druhá

V minulosti ste spravili chybu, za ktorú stále pykáte. Podľahli ste ženatému či zadanému mužovi a len aby ste s ním mohli tráviť čas, pristúpili ste na jeho šialené podmienky?

16.08.2013 10:30
láska, súboj, ženy, žiarlivosť, Foto:
Radšej nečakajte, že si vymeníte pozície.
debata

Taký život by chcel mať nejeden zadaný muž. Doma teplú večeru, no popri tom aj milenku na rozptýlenie. Teraz sa to stalo vám, dva roky ste trpeli po boku ženatého muža, ktorému ste nemohli esemeskovať a už vôbec nie mu telefonovať, nemohli ste s ním ísť do spoločnosti, pochváliť sa s fotografiami zo spoločnej, hoci tajnej dovolenky, vždy sa vzdialiť, keď si zmyslel, aby vás spolu niekto nevidel. Jedného dňa ste si povedali dosť, no iných mužov ste potom nestretli?

Dajte si do budúcnosti jedno jasné pravidlo. Všetko, čo chcete vyriešiť, vyriešte pred tým, ako to opustíte. Nič nerobte potichu, ani tajne. Ak chcete s priateľom skončiť, nikdy nekončite tak, že sa mu iba odmlčíte. Nech sa vám akokoľvek do toho nechce, musíte to spraviť – samozrejme, pre vaše dobro. Uvedomte si, že inak vám ostávajú veci otvorené, aj keď si namýšľate, alebo si nahovárate, že ste ich predsa zavreli. V opačnom prípade vám hrozí, že sa vám zopakujú. A po tom asi túžite zo všetkého najmenej.

Aj Jana (27) skončila so ženatým mužom tak, aby nič nemusela vysvetľovať. „A preto mi to asi v podvedomí žilo, že sa predsa môžem kedykoľvek vrátiť,“ povedala. „Žila som ďalej, dúfala, že stretnem nejakú lásku, no mne do života naopak chodili stále zadaní a ženatí muži. Občas som sa o ich "statuse“ dozvedela až keď bolo neskoro. Tejto nálepky som sa nedokázala zbaviť. A ako som túžila byť „tou prvou“. Proste som si neverila."

Čo jej napokon pomohlo, boli meditácie. „Začala som vstávať skôr, aby som si meditovala. Ráno o šiestej totiž mozog úplne inak pracuje,“ zhodnotila. Po budíčku si sadla do svojho obľúbeného kresla alebo na dlážku a predstavovala si, že už má to, po čom tak veľmi túžila. A pritom sa pokúšala nemyslieť na ženatých a zadaných, lebo vedela, že inak si ich stále bude do života priťahovať. „Myslela som vo svojich snoch a predstavách na jedného nezadaného chlapa, ktorý ma stretne vo chvíli, kedy budem tiež nezadaná,“ prezradila. Asi to zafungovalo, lebo na zadaného muža odvtedy „šťastie“ nemala.

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #zadaný chlap #chyba

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...