Čo má u chlapa prednosť pred vzťahom?

Zamilovanie, láska, romantika, spolupatričnosť. Slová, ktoré sú v slovníku muža, čo sa týka partnerského života, niekde na konci.

12.08.2013 07:00
muž - obdiv - rozhovor - knižnica63914923 Foto:
Ak chcete muža udržať v partnerstve, potrebujete do neho vliať patričnú dávku obdivu. Inak to môže urobiť nejaká iná...
debata

Pred spolužitím dajú muži prednosť pravidelnému sexu, kamarátom, kvalitnému orgazmu, hrám v posteli. Podľa sexuológov až polovica mužov nezažíva v posteli svoje sny. Je to až náramne podobná štatistika k tým rozvodovým.

Láska áno, ale…

Spoločné chodenie, spoznávanie, zamilovanie, tomu všetkému muž rozumie, ale nakoniec je jeho cieľ na úplne inom konci ako u ženy. Všetko sa veľmi rýchlo začne točiť okolo sexu. Štyria z desiatich mužov by bez mihnutia oka opustili partnerku ak by neprezívali uspokojivý orgazmus. Až päťdesiat percentá šanca na krach lásky je v prípade, že sa potreby a sny partnerov v posteli diametrálne odlišujú. Je skutočne zaujímavé, že aj pri fungujúcom vzťahu muž odíde, ak prežíva mizériu v sexe.

Neberte mu kamarátov

Sex nie je to jediné, čo ukotví muža pri žene. Sú to paradoxne kamaráti. Napadlo vás, že by možno mal miesto vysedávania v „tlupe“ tráviť čas s vami? Neskúšajte túto terapiu na prehĺbeniu vzťahu. Každý tretí muž potvrdil, že by nedokázali žiť so ženou, ktorá ho oberá o kamarátov. Je jasné, že zadaný chlap potrebuje svoj čas rozdeliť, ale v tomto prípade potrebuje slobodu. Akékoľvek obmedzenie vplýva na jeho pocit voľnosti. Odstrihne väzby a uletí za kamarátmi. Občas definitívne.

Obdiv

Muži akoby neboli stvorení pre dlhodobé spolunažívanie, zhodujú sa sexuológovia. Pred pragmatickým vzťahom dávajú prednosť chvíľkovým epizódam, v rámci ktorých sú pre ženy hrdinami, bojovníkmi, dobyvateľmi. Paradoxne to, čo ich do vzťahu so ženou vháňa, nutne po pár rokoch vyprchá. To sa odrazí na sexe a ten potom už len podčiarkne súčet vzťahu, na konci ktorého nie je happyend. Ak chcete muža udržať v partnerstve, potrebujete do neho vliať patričnú dávku obdivu. V opačnom prípade mu dá prednosť aj pred vami.

Dobrodružstvo

Súvisí so všetkým. So sexom, s poznávaním, cestovaním, udržaním si svojej „mládežníckej“ slobody. Muž je dobrodruh a aj tichý úradník rád zaúraduje aspoň doma. Citlivá žena veľmi rýchlo pochopí, aký druh dobrodružstva láka jej chlapa a dopraje mu ho plným priehrštím. Dobrodružstvo ho vzmuží a pripúta k partnerke. Kus nespútaného Robinsona si musí pestovať. Inak sa premení na domestifikovaného muža, pre ktorého bude životným dobrodružstvom skúsiť to s inou.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #vzťah #obdiv #ako si udržať muža

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...