Rozchodové dôvody, ktoré nás bolia najviac

Nie je rozchod ako rozchod. Ak v ňom obaja usúdime, že sa chceme rozísť, strata bolí menej. A hlavne, neponižuje.

12.08.2013 15:00
smutná žena, rozchod Foto:
Nie je rozchod ako rozchod.
debata

Iné je to v prípade, ak náš bývalý partner nie je taký džentlmen a povie, čo mu prekážalo. Z mosta do prosta. Neprihliada na to, že nás strata bude bolieť a na čo on v tej chvíli myslí, je len jediné. Oslobodiť sa. Vtedy by, teda aspoň drvivá väčšina z nás, radšej uvítala rozchodový dôvod vymyslený. Hoci aj frázu typu: Nezaslúžim si ťa. Nemôžem ti dať to, čo chceš, je už o krôčik lepšie.

Najhoršie znášame, keď sa nás partner potrebuje striasť vetou, ktorá môže byť aj pravdivá. „Už ťa nemilujem.“ Vtedy sa pokúsme zistiť a pošpárať sa trochu v našich pocitoch. Necítime to náhodou rovnako? A neuráža nás najviac zo všetkého fakt, že nás vo svojej výpovedi predbehol? Snažte sa hádať, tipovať a prísť na to, ako by ste si pomohli. Občas totiž stačí skutočne málo.

Ďalším, reálnym dôvodom rozchodu, s ktorým sa my, ženy vyrovnávame veľmi ťažko, je výmena. Partner si totiž našiel inú partnerku. Výhodou týchto rozchodov býva, že mozog sa začne rýchlejšie vyrovnávať s tým, že medzi nami a predchádzajúcim partnerom je koniec a cesta späť nie je možná. Čiže nepestujeme nádej, čím zvyšujeme šance, že nám do života príde niekto nový.

Veľmi bolestivým zistením býva aj to, keď partnerovi nestačí sex, aký mu poskytujeme. Vtedy môže vycúvať zo vzťahu aj bez toho, aby mal akúkoľvek náhradu. A nám ostane hlboká rana na duši. Vryť do podvedomia sa môže tak hlboko, že nasledujúce vzťahy nám bude kaziť paranoja. „Nie som dosť dobrá“. Nezabúdajte však, že to, čo prekážalo bývalému, nebude prekážať nasledujúcemu. Verte tejto myšlienke, uvidíte, že sa oslobodíte.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #dôvod na rozchod #bolesť v srdci

+ Naslúchajte svojmu telu, vie, čo je pre vás najlepšie.
Zabudnite na peniaze, momentálne by ste mali mať iné...

+ Dnes na vyprážané jedlo zabudnite, neprospeje vám to.
Dôkladné plánovanie práce zabezpečí stabilný príjem....