Rady a úvahy, ktoré po rozchode počuť nemusíte

Určite to poznáte. Na jednej strane sú pocity a presvedčenia, ktorým v hĺbke veríte. Na druhej tie, o ktorých vás chcú presvedčiť ostatní.

29.07.2013 18:00
single žena Foto:
Ilustračné foto.
debata

Si náročná

Povzbudiť kamarátku, ktorá rozdýchava rozchod slovami o tom, že je asi „príliš náročná“, veru skutočne nie je bohviečo. Zvlášť, keď veríte, že si dobrého muža zaslúžite. V takom prípade ho dostanete, presviedčajte sa o tom každý deň a preklopte sa už konečne z minulosti do prítomnosti. Takýto výrok skutočne vypustite jedným uchom dnu a druhým von. Nemôžete sa predsa uspokojiť s niekým, koho nemilujete, kto je úplne iný ako vy, kto vám nič nehovorí, len preto, že niekto je momentálne „dostupný“ a lichotí vám. To nejde. Chcete predsa uspokojiť seba a nie dokazovať okoliu, aká ste nenáročná.

Nič preto nerobíš!

Ak vás kamarátky po rozchode presviedčajú o tom, že len sedíte doma so svojimi myšlienkami a okrem toho nevyvíjate žiadnu činnosť, ak nerátame prácu, odkážte im, aby sa radšej starali samy o seba. To, čo v prvom rade potrebujete, je dať sa dokopy. Pochopiť, čo vám chcel život rozchodom povedať a hlavne, čo vám predchádzajúci vzťah dal. Vraví sa, že nič neuženieme a o láske to platí dvojnásobne. Paradoxne, prichádza, keď už na ňu prestaneme myslieť.

Klin sa klinom vybíja

Tiež rada, ktorá stojí za „veľa“. Ak vám kamarátka skutočne úprimne radí, aby ste vybili „klin klinom“ a teda rýchlo si za exfrajera našli náhradu, opýtajte sa jej, ako sa to robí. Máte sa počas nákupu v nákupnom centre obzerať za každým mužom? Ale každý piatok nasilu ťahať kamarátku von a čakať, že sa pri vašom stole pristaví nejaký nádejný a slobodný muž? Robte to, čo cítite a nič nepokazíte. A hlavne, ak máte „skúsenosti“ s radami, ktoré vás skôr nahnevajú ako vám pomôžu, o ďalšie už neproste ani si ich nepýtajte. Ak budú prichádzať, jednoducho zmeňte tému.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #rady

+ Dávajte si pozor na svoju váhu, nehýbete sa a hmotnosť rastie.
Pripravte sa na povýšenie alebo zmenu, ktorá...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké zlepšenia nálady.
Schopnosť adaptácie na zmeny vám prinesie...