Super dovolenka? Dobre zladiť čas, peniaze a chuť!

Niekedy to najlepšie vyjde spontánne, bez špeciálnej prípravy, ale nikdy nie je na škodu myslieť na vylúčenie rušivých momentov a podporu tých pozitívnych.

24.07.2013 15:30
dovolenka, prázdniny, relax, priatelia Foto:
Žite naplno celý rok a v lete zvlášť!
debata (1)

Je rozdiel, či idete dovolenkovať single, s kamarátkou, v partii, alebo s rodinou. V každom zložení to chce iné naladenie…

Čas pre rodinu, pre seba, či pre inú zostavu

Niektoré dovolenky sú pre nás len akési povinné jazdy, ale aj tie sa dajú prežiť v pohode. Iste, ťažšie sa nastavíte na úžasnú udalosť roka, keď máte o poriadnom žúre a spôsobe oddychu odlišnú predstavu od ostatných dovolenkárov vo vašej skupinke. A keď viete, že z vašej strany to bude najmä o prispôsobovaní kolektívu… Ak si však zároveň dobre uvedomujete, že inak to nejde, pretože niekedy je potrebné brať ohľady i na druhých, nemusí vzniknúť žiadne zbytočné napätie. Sú dovolenky a dovolenky, pokúste sa to vymyslieť tak, aby ste nekazili chvíle voľna sebe i iným a dopriali si navzájom (v prípade, že taký záujem je aj na druhej strane) vychutnať zopár letných dní aj podľa vlastnej predstavy a réžie.

Ak sa chystáte s chuťou, ostatné sa už zladí

Podstatné je, či sa na dovolenku tešíte a ak až tak nie, môžete tomu i pomôcť. Nepremárnite vzácne chvíle voľna ofukovaním a ohrdnutím toho, čo sa vám ponúka. Napokon, vždy môžete situáciu ovplyvniť, ale občas to chce trochu viac diplomacie. Motiváciou ako zvládnuť čo najpríjemnejšie aj čas v kolektíve, kde je viac záujmov, generačný rozdiel a podobne, môže byť i to, že vás bude hriať predstava aj ďalšej možnosti – užiť si výlet aj s inými ľuďmi (podľa vášho výberu). Hlavne obletujte partnera, dajte mu najavo, že využitie rôznych dovolenkových alternatív neznamená jeho odvrhnutie a nejde o nič osobné, ale jednoducho to máte radi na viac spôsobov a rovnako si môže vyraziť i on.

Konečne vytúžený žúr?!

Ak všetko klape, sú peniažky, nálada a priestor – únik z reality a totálne uvoľnenie sa môže spustiť… Niekedy sa síce objavia aj nečakané problémy, s tým rátajte, ale nenechajte sa rozladiť. Nabite sa energiou a zážitkami, spomienky na super leto vám zabezpečia tú najlepšiu terapiu počas dní, ktoré možno až také veselé nebudú. Žite naplno celý rok a v lete zvlášť!

1 debata chyba

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...