Aby priateľstvo s mužom vydržalo

Niekto na priateľstvo s mužom verí, druhý nie. Odvíja sa to logicky podľa toho, či také priateľstvá máme alebo nie.

19.07.2013 12:00
láska, vzťah, priateľstvo, voľný čas Foto:
Mužsko-ženské napätie v priateľstve je normálne.
debata (1)

Partneri priateľmi?

Aby mohlo priateľstvo medzi mužom a ženou vzniknúť, nemali by sa títo dvaja priťahovať. Ani to však nie je pravidlom. 25-ročná Tamara, ktorá má takéto priateľstvo so susedom Tomášom, vraví, že ona s ním čo-to mala. Ani jeden však nemali ideálne podmienky na to, aby mohli byť spolu a vlastne ani nechceli. „Fyzická príťažlivosť medzi nami bola, ale to na vzťah nestačilo.“ Čo bolo ešte na ich vzťahu čudné, bolo, že si tiež rozumeli. A hovorí sa predsa, že partneri by mali byť predovšetkým priatelia. Lenže to ich priateľstvo do lásky neprerástlo.

Aj s ním aj s ňou?

Ženám, ktoré po priateľstve s mužom túžia, radí, aby sa radšej vyhýbali jeho láske. Nie prehnane, jednoducho, nevyhľadávať jej spoločnosť. „Čomu úprimne verím, je, že kamarátiť sa nedá s oboma. Ak, tak je to potom len také povrchné priateľstvo. Pretože my si s Tomášom hovoríme všetko. A neviem si predstaviť, že by som sa úprimne bavila aj s jeho ženou. Na podobnej úrovni. Myslím, že to nejde,“ doplnila Tamara, ktorá by mala neustále pocit, že jeho manželku alebo priateľku zrádza. „Ja som sa v podstate tvárila, že jeho žena neexistuje,“ dodala s úsmevom.

Mužsko-ženské napätie

Tamara si tiež myslí, že v priateľstve s mužom by malo byť to povestné mužsko-ženské napätie. „Pretože priateľstvo medzi mužom a ženou je celkom iné! Ženy sa nezvádzajú, lebo sú inak orientované, ale medzi mužom a ženou to prítomné je vždy, ak nie sú samozrejme v pokrvnom príbuzenstve,“ myslí si. „Tomáš to cíti, vie o tom a rád so mnou túto hru hrá. Nevravím, že to napätie je v našom vzťahu najdôležitejšie. To nie. Dôležitejšia je dôvera a pomoc, ja jednoducho viem, že on mi vždy pomôže,“ skonštatovala Tamara.

1 debata chyba

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...

+ Zdravá strava a dostatok vody posilnia vaše telo i ducha.
Nové príležitosti v práci privedú k finančnému rastu....