Prepáč, zamiloval som sa. Čo robiť a čo nie?

Keď tieto slová povie partner, manžel s ktorým už máte za sebou niekoľko rokov vzťahu, deti a spoločný majetok, veríme, že sa takmer každej žene zrúti svet.

22.05.2013 08:30
láska, vzťah, problém Foto:
Neproste ho, aby sa vrátil a neplačte pred ním.
debata (14)

Sme ženy, a tak v prvej chvíli hľadáme chybu v sebe. Čo sme urobili zle, kde sme mohli reagovať inak. Ruka v ruke s tým prichádza i hnev k partnerovi, ktorý vás takto nechutne podrazil. A samozrejme, najväčším vinníkom bude sokyňa, do ktorej sa vaša polovička zamilovala. Ale pozor! Myslíte si, že ak by neexistovala práve ona, neprišla by iná?

Každá žena, ktorej sa spýtate, čo by spravila v prípade nevery partnera, vám odpovie, že by sa s ním okamžite rozviedla, prípadne by mu zbalila veci a vyhodila ho z domu. Nuž, nie je to také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Tie ženy, ktoré si niečím podobným prešli, sa zhodujú na tom, že rozvod nebolo to prvé, čo bolo treba riešiť. Práve naopak. Chceli nechať partnerovi čas, nech sa spamätá.

Ako sa nezblázniť:

1. Ujasnite si, či chcete s partnerom zostať v prípade, že by sa situácia obrátila vo váš prospech. Toto platí najmä pri jednorazových neverách.
2. Neproste ho, aby sa vrátil a neplačte pred ním. Zbytočne by ste zničili i tu štipku sebavedomia, čo vo vás zostala. A na muža by váš plač mal presne opačný účinok.
3. Nikdy nevyhľadávajte milenku a nesnažte sa jej vyhovoriť či nedajbože vyčítať jej, že vám vzala muža a deťom otca. K ničomu by to neviedlo. Milenka si určite zázračne nevstúpi do svedomia a nepovie si, že udrží vašu rodinu aj za cenu vlastného smútku.
4. Po prevalení nového vzťahu ho poproste, aby nezotrvával vo vašej blízkosti. Ak máte byt spoločný a on nie je až taký „charakter“ aby odišiel, zbaľte sa vy. Aspoň načas sa presťahujte k rodičom, kamarátke, do podnájmu… Spoločným bývaním by ste iba vyhrotili už i tak náročnú situáciu.
5. Začnite si žiť vlastný život. Bez neho! Vieme, že to ťažké, ale dá sa to. I keď sa občas vyplačete kamarátke alebo do vankúša, verte, že emócie časom opadnú.
6. Nájdite si dobrého právnika. A riešte s ním veci ohľadne majetku a detí. Čím skôr, tým lepšie.
7. Vyhľadajte psychológa. Pomôže vám prejsť ťažkým obdobím nevery, prípadne rozvodu.
8. Občas sa choďte zabaviť. Prídete na iné myšlienky.
9. Nevydierajte ho, že ak sa k vám nevráti, deti už nikdy neuvidí, prípadne, že ho oberiete aj o posledné euro. Ak by to aj bola pravda, načo mu to „vešať na nos“?

14 debata chyba

+ Vypnutie elektroniky hodinu pred spaním zlepší kvalitu odpočinku.
Delegovanie menej dôležitých úloh uvoľní...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...