Príbeh: Interupciu si nevyčítam

Interupcia by nemala byť náhradou antikoncepcie. Niektoré ženy však nemajú problém zopakovať si zákrok opäť a bez výčitiek svedomia.

20.04.2009 18:45
Chyby, ktorých sa dopúšťame na prvom rande Foto:
Príbeh: Interupciu si nevyčítam
debata

Jana /36/ podstúpila interupciu dvakrát a ako sama vraví, doteraz svoje rozhodnutie neoľutovala. Keď som mala 23 rokov, spoznala som v jednom bare Mareka. Bol odomňa mladší o tri roky. Nebránilo mi to však v tom, aby som sa do neho bláznivo nezamilovala. Našťastie i on do mňa. Aspoň vtedy som to tak vnímala. Napriek tomu, že bol mladší, zdal sa mi veľmi inteligentný. Nanešťastie, akosi som si nestihla všimnúť, že okrem vysokého IQ má v sebe aj veľkú dávku egoizmu.
Láska, a čo tak dieťa?
Ešte sme spolu ani poriadne nechodili a už mi začal rozprávať o tom, aké by to bolo fajn mať dieťa. Ako naivná žena som túto situáciu „vyhodnotila“ typicky žensky. On ma musí veľmi ľúbiť, keď túži našom spoločnom bábätku. Chyba! Jeho motívom nebola neskonalá láska ku mne, ale to aby si ma k sebe niečím pripútal. A čo lepšie pripúta dvoch ľudí k sebe ako dieťa? O mesiac neskôr som na moje prekvapenie otehotnela. No namiesto radosti, prišli výčitky svedomia a pochybnosti. Nebola som si istá tým, či je Marek ten správny na výchovu nášho dieťaťa, a či s ním chcem ostať žiť. Zmenil sa totiž na nepoznanie. Z milého mladého muža sa stal nezodpovedný egocentrik. Živila ho matka, ktorá i napriek invelidnému dôchodku chodila pracovať, len preto aby Marekovi nič nechýbalo. A to isté očakával odomňa. Pre neho však žiadna práca nebola dosť dobrá.
Rýchle rozhodnutie
Nechcela som mať dieťa s takým človekom a navrhla interupciu. Nesúhlasil, no moje rozhodnutie bolo jasné. Idem! Napriek varovaniu gynekológa i kamarátiek, ma nič nedokázalo zastaviť. Vybavila som si potrebné vyšetrenia a bez najmenších výčitiek na druhý deň ráno podstúpila potrat. Priznávam, bála som sa, či neprídu výčitky svedomia. Našťastie, so situáciou som bola vyrovanná a myslim, že i preto sa mi interupcia zvládla ľahšie ako ženám, ktoré do posledného okamihu váhajú či na ňu ísť alebo nie.
Opäť tehotná
Po čase som však bohužiaľ, nebola dosť opatrná a Marek ma opäť začal „namotávať“. Znovu bol sladký, milý a pozorný. Keďže sex s ním bol fajn, neoddolala som. Jeden jediný raz sme spolu skončili v posteli a ja som opäť otehotnela. Po zistení, že zasa prišlo neplánované tehotenstvo, mi nebolo všetko jedno. No do úvahy prichádzala len interupcia. O pár dní som podstúpila zákrok znovu a samozrejme ukončila akýkoľvek kontakt s bývalým priateľom. Dnes mám skvelého manžela a 6 ročného syna. Nikdy som však neoľutovala svoje predchádzajúce rozhodnutia. Život s Marekom by bol pre mňa i dieťa len trápenie.

Text: -kk- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock

debata chyba

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....