Stres a kariéra môžu zabiť vzťah, zabráňte tomu!

Program nabitý na prasknutie a v práci problémov vyše hlavy. Ale aj vzťah potrebuje starostlivosť.

16.02.2011 15:15
Nová vôňa pre vášho drahého? Obdarujte ho Foto: ,
Stres a kariéra môžu zabiť vzťah, zabráňte tomu!
debata

Všetci žijeme rýchle životy, ktoré nás unavujú viac, než je žiaduce. Nabitý program a neustály stres naozaj nie sú ideálnymi „partnermi“ pre romantickú lásku. Ak je váš vzťah ovplyvnený práve týmito faktormi, potrebujete malý vzťahový reštart. 

Prezrite si svoje termínmi nabité diáre a keď nájdete dátum a čas, ktorý bez stresu vyhovuje vám obom, dohodnite si rande. Termín sa snažte dodržať. Ak si vyrazíte niekam na celú noc, dáte si drink, pôjdete do kina alebo sa budete len tak potulovať mestom, opäť zistíte, ako si rozumiete a aké fajn je spoločné trávenie času.
 
Aspoň jeden večer uprostred pracovného týždňa si spolu sadnite za stôl a porozprávajte sa otvorene o tom, čo vás trápi a teší. Neodbite partnera slovami, že nemáte nič nové a všetko je viac menej po starom. Postupné vytrácanie sa aktívnej komunikácie medzi partnermi vedie k vzájomnému odcudzeniu sa. Dajte si pozor, aby sa vám niečo podobné neprihodilo. Hoci nemáte žiadne úchvatné novinky, musíte spolu zdieľať aj obyčajné veci, ktoré prináša každodenný život. 

Určite ste si kedysi robili odvážne plány, ktoré nenápadne upadli do zabudnutia. Čo keby ste ich spoločne oživili? Zaspomínajte si na to, o čom ste snívali na začiatku vášho vzťahu a nejaký nápad oprášte. Nemusí to byť nič prevratné, ale malo by to byť niečo, čo vám obom prinesie príjemne strávené chvíle.

Text: -bn- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock

debata chyba

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...