Prieberčivosť sa nevypláca - môžete sa seknúť alebo ostať na ocot

Necháte si do toho hovoriť a vaše známosti nevoňajú okoliu?

08.05.2011 07:06
Anketa: Je balenie výsadou mužov? Foto:
Prieberčivosť sa nevypláca - môžete sa seknúť alebo ostať na ocot
debata

Máte náročné požiadavky v sebe? Nepreberajte príliš, mohlo by sa vám to vypomstiť!
 
Hore nos, dolu pád
Ste to vy, kto býva nakoniec katom vzťahu? Useknete ho bez varovania, ľútosti, jednoducho vtedy, keď sa vám to už z nejakého rozmaru nehodí? Či vás do toho niekto dotlačí alebo to stopnete len tak z nudy sama – nesvedčí to o veľmi zrelej osobnosti. Táto hra na poriadne vrtošivú princeznú sa pre vás nemusí skončiť happyendom. 
 
Úzky profil áno, kvalita nie
Na každom vidíte nedostatky, iba vy ste dokonalá a sebaisto rátate s tým, že na vás vždy čakajú ďalší päťdesiati v rade? A na koho ukážete, ten sa má zblázniť od radosti, že vám môže robiť spoločnosť pri niekoľkých vašich svetlých momentoch? Z tejto výšky, z ktorej sa pozeráte dolu, môžete spadnúť sama poriadne nízko!
 
Sama ako kôl v plote
Kvalitu človeka určuje aj jeho schopnosť rešpektovania iných a adekvátne sebavedomie i primeraná pokora. Namyslenosť tu nemá čo hľadať, môžu ju tolerovať jedine málo sebavedomí ľudia. U takých má pyšná princezná vyhraté, ale takí ju aj veľmi rýchlo prestanú baviť. Preto sa ich neľútostivo zbavuje a strieda ich – veď vďaka nim má pocit neodolateľnosti a všeobecnej priazne. No ani takých nebude stretávať donekonečna, raz sa minú a nafúkanosť spľasne.

Skrotenie divožienky
Svojou pýchou nemútia vody iba povrchnejšie typy žien, naduté a márnivé sú niekedy aj tie, čo v hlave niečo majú a v živote už niečo dokázali. V biznise sa to možno i zíde, ale vo vzťahoch to nikdy nerobí dobrotu.  Iba dovtedy sa dá hazardovať s náklonnosťou okolo seba, pokiaľ je s kým. Napríklad do chvíle, než príde niekto, koho uznávajú a ten vezme nekompromisne pravidlá do svojich rúk. A situácia sa otočí – ilúzie o večnej a bezbrehej sláve sa rozplynú. 

Text: Monika Schönová pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...