Knižné novinky pre deti! O záhadách Egypta, o hneve aj o jedináčikoch

Máte doma malého knihomoľa? Hľadáte novinku, ktorá by potešila?

27.07.2020 12:00
debata
Marcy a hádanka sfingy

Marcy a hádanka sfingy

Marcin dobrodružný otec Artur sa stratil v Egypte. Marcy naberie odvahu a vydá sa po jeho stopách, ktoré ju dovedú až k obrovskej sfinge. Aby zachránila otca, musí najprv vyriešiť hádanku. O pomoc poprosí egyptských bohov. Poslednú úlohu však musí zvládnuť sama. Prekoná Marcy svoj najväčší strach a zachráni otca?

Ja a pánko Hnev

Ja a pánko Hnev

Kniha rozpráva príbeh líštičky Umu, ktorá nám prezradí niečo zo svojho jedinečného života. Umu dokáže cítiť, ľúbiť, radovať sa aj smútiť, smiať sa, ba i plakať. A často sa aj hnevá. Jednoducho sa zlostí, keď musí napríklad vyhovieť rodičom alebo ustúpiť priateľom. Alebo keď sa jej nepodarí postaviť vežu zo šišiek. Niekedy sa ofučí aj kvôli tomu, že je čas ísť jesť alebo sa učiť v ich líščej škole. Skrátka, hnevá sa, ak sa veci okolo nedejú podľa jej predstáv. Po stretnutí s Ním sa ale všetko zmení a Umu sa naučí ohromnú vec. Knižka má za cieľ pomôcť deťom a ich rodičom spoznať, pochopiť a ovládnuť hnev.

Saurík už nie je jedináčik

Saurík už nie je jedináčik

„Čoskoro budem mať bračeka,“ zakričal Saurík. Kamaráti nechápavo krútili hlavami: „Mladší súrodenec ti prinesie samé starosti. Celé dni len spí, plače a kaká. Žiadna sranda. A keď vyrastie, musíš sa s ním deliť o sladkosti.“ Saurík mal z toho všetkého zmätenú hlávku. Mamička s ockom sa predsa na bračeka tak veľmi tešia… Nežná knižka o súrodeneckej lás­ke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižné tipy

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...