Školský klub sleduje čoraz viac detí! A čo vaše? Poznajú ho?

Na obrazovky RTVS pribudla interaktívna relácia pre malých školákov 18. marca.

07.04.2020 15:00
Daniel Hevier Foto:
Daniel Hevier bol hosťom v Školskom klube.
debata

Televízia ju tak vysiela už tri týždne a teší sa čoraz väčšej popularite u detských divákov. Možno ste ho doteraz nenaznamenali a to je škoda. O čo ide?

"Nejde o klasické vyučovanie, ale o interaktívny a zábavný spôsob, ako sa niečo nové a zaujímavé dozvedieť aj mimo školy, ktoré sú teraz zatvorené. RTVS ako verejnoprávny vysielateľ zareagoval na mimoriadnu situáciu reláciou plnou nových objavov z oblasti zdravia, prírodopisu, matematiky či geografie,“ vysvetlil šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

Zapájať do vysielania sa môžu aj deti pri televíznych obrazovkách, ktoré sa spolu s rodičmi môžu zahrať pri plnení domácich úloh a odpovede posielať na email: skolskyklub@rtvs.sk. "Úlohy do vysielania pripravujeme tak, aby sa do nich vedeli zapojiť všetci žiaci 1. stupňa. Je pre nás dôležité ukázať deťom aj rodičom ako kreatívne sa dá pracovať s učivom a že škola by nemala byť o memorovaní, ale o objavovaní a rozvíjaní zručností,“ upresnil zriaďovateľ neziskovej Indícia a školy FELIX Peter Halák.

Najskôr bola relácia určená školákom 1. stupňa. Od 30. marca sa jeho vysielanie rozšírilo časovo aj obsahovo a v takejto podobe ho RTVS plánuje pripravovať do konca mája. Dvojka ho vysiela každý pracovný deň od 9:15 do 10:45. Od minulého týždňa má Školský klub nielen nové štúdio, ale je tiež tlmočený do slovenského posunkového jazyka.

Školský klub minulý týždeň získal 5 000 nových divákov, informuje RTVS. Zatiaľ najviac detí, 21 000, videlo štvrtkovú reláciu (2.4.). Uplynulý týždeň reláciu sledovalo v priemere 18 000 detí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Školský klub

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...