Dokonalý anti-aging? Čas strávený s vnúčatami

Dlhé prechádzky, spoločné čítanie kníh, hranie sa... Mať vnuka či vnučku je pre seniorov nielen šťastím, ale aj zdrojom mladosti.

02.12.2019 11:00
stará žena, babička, vnúča, senior, žena Foto:
Užívajte si čas s vnúčatami.
debata

Hovorí to aj aktuálne štúdia, pod ktorú je podpísaná spoločnosť vyrábajúca populárnu stavebnicu – Lego Duplo.

Je to najlepší anti-aging program, ktorý existuje. Ak senior strávi aspoň hodinu a pol týždenne so svojím vnúčaťom, už to má na jeho život pozitívny vplyv. Cítia sa šťastnejší. Do prieskumu sa zapojilo 500 starých rodičov s malými vnúčatami (2 až 5 rokov) a výsledok hovorí, že až 83 percent z nich uviedlo, že po čase strávenom s deťmi sa cítia viac fit. 84 percent uviedlo, že sa cítia šťastnejší a 70 percent dokonca hovorí, že počas hry s vnúčatami omladnú.

Tieto pozitívne percentná nesúvisia výlučne s hernou aktivitou. Ak trávia čas s deťmi, musia zmeniť svoje nastavenie a psychicky „omladnúť“. Až 84 percent seniorov sa opisuje počas hier s deťmi slovami ako veľmi aktívni (84 percent), 81 percent uviedlo, že vďaka hrám musia stimulovať svoje mozgové bunky. Táto kombinácia pôsobí ako zázračný anti-aging program. Trávenie času seniorom navyše pomáha premôcť pocity osamelosti – „Mám rada emocionálne teplo, ktoré mi dávajú vnúčatá“ – túto vetu potvrdilo 93 percent opýtaných.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #senior #anti-aging #prechádzky

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....