Chcete si farbiť vlasy aj v tehotenstve? Radšej tónujte!

Mnoho budúcich mamičiek zvažuje, že si počas tehotenstva nebudú farbiť vlasy. Často bojujú s otázkou, či je farbenie vlasov pre dieťa bezpečné.

01.10.2019 15:00
vlasy, farba, účes Foto:
Ako dlho u vás tónovanie vydrží, záleží od štruktúry vlasov a od toho, ako často si ich umývate.
debata

Radšej tónovať ako farbiť

Veľa žien sa obáva farbiť si vlasy počas tehotenstva, pretože zložky použité vo farbách môžu poškodiť ich nenarodené dieťa. V skutočnosti ich mnohí odrádzajú nielen od farbenia, ale aj od odfarbovania. Je to často preto, že gynekológovia o týchto látkach nevedia dosť, preto im nevedia nič spoľahlivé odporučiť. V skutočnosti je tónovanie vlasov v tehotenstve oveľa neškodnejšie ako farbenie, pretože odtiene obsahujú oveľa menej agresívnych zložiek ako farbivá. Preto sú umývateľné farby jemnou alternatívou trvalejších sfarbení.

Tónovanie je pre vlasy a vlasovú pokožku oveľa jemnejšie ako farbenie či zosvetľovanie, predovšetkým, ak neobsahujú amoniak. Takže tónovať si vlasy počas tehotenstva nie je také škodlivé. Ak vás zaujíma ešte niečo bezpečnejšie, môžete prejsť na tónovanie rastlinnými farbami. Klasikou je Hena, ktorá spôsobuje červený odtieň, ale môže zas spôsobiť alergické reakcie. Preto si radšej vopred urobte test na alergiu.

Nevýhoda: Dlho nevydrží

Nevýhodou pri tónovaní vlasov počas tehotenstva je, že tónovanie vydrží podstatne kratšie ako farbenie, pretože farebné pigmenty ležia iba okolo štruktúry vlasov, neprenikajú do nej. Takže časom si farbu vymyjete. Ako dlho u vás tónovanie vydrží, záleží od štruktúry vlasov a od toho, ako často si ich umývate. V tomto prípade sa odporúča intenzívne tónovanie, v drogérii často označované ako stupeň 2. Vydrží asi dva mesiace. Jemné tóny sa však rýchlo vymývajú a vydržia iba približne dva týždne.

Načo dbať pri tónovaní:

Nezáleží na tom, pre aký odtieň sa rozhodnete, berte však do úvahy, že výsledný odtieň sa môže počas tehotenstva líšiť. Môžu za to hormóny, ktoré pôsobia na vlasy a vlasovú štruktúru
Tónujte len v prípade, že vaša pokožka hlavy je zdravá – nesmiete mať na hlave žiadne otvorené rany
Používajte len kvalitné výrobky – uistite sa, že váš odtieň pochádza od renomovaného výrobcu, pretože potom je pravidelne testovaný

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #tehotenstvo #amoniak #pigment #hormóny #tónovanie

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...