Milovať svoje telo je dôležité! Naučte to aj svoje dieťa

Rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie. Tu je niekoľko tipov, ako pomôcť dieťaťu, aby sa samo pre seba nestalo najväčším nepriateľom a namiesto toho akceptovalo svoje telo so všetkými nedokonalosťami.

13.05.2019 13:00
matka, dieťa, školák, škola, tablet Foto:
Za svoje dieťa vďačíte aj svojmu úžasnému telu!
debata

Ak sa pozeráte na svoje vlastné dieťa, nie je na ňom ani kúsoček, ktorý by na ňom nebol krásny. Avšak vďaka fotografiám v rôznych médiách, kde sa prezentuje „dokonalá krása“, ktorá v reálnom živote neexistuje, majú mnohí tínedžeri mylnú predstavu o tom, ako by ľudské telo malo vyzerať. Výsledok? Šokujúci! Poruchy prijímania potravy, neistota a ešte oveľa viac, nič z toho by ste vlastnému dieťaťu v žiadnom prípade nepriali! Tu je päť tipov od jednej matky, pre ďalšie matky:

Ako začať milovať svoje telo

Brittany Gibbons má malú dcéru a chcela jej pomôcť v nadobudnutí sebavedomia a podporiť sebadôveru, aby ju ochránila pred všetkým negatívnymi dôsledkami. Svoje tipy zverejnila pre Huffington Post, tu je zopár z nich:

1.

Hovorievajte svojmu dieťaťu, aké je úžasné, tvorivé, odvážne, vtipné a múdre. Dávajte pozor na to, aby ste nevyslovovali len slová ako „krásna/y“ a „pekná/ý“, neobmedzujte tieto lichôtky len na výzor.

2.

Pobehujte občas po dome nahá a ukážte mu, že je to normálne, za svoje telo sa predsa nemusí hanbiť.

3.

Povedzte dcére (synovi), že si zaslúži každé priateľstvo, rodinu, lásku, bez ohľadu na to, ako vyzerá.

4.

Vychutnávajte si jedlo. Ochutnávajte spolu rôzne jedlá, všetky možné potraviny, od výmyslu sveta. Jedlo nie je nepriateľ, práve naopak, nutnosť, ktorá jednoducho chutí!

5.

Deti sú extrémne pozorné na to, čo sa deje v ich okolí. Buďte mu dobrým príkladom – ľúbte svoje telo, veď vďaka nemu máte toto úžasné dieťa!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #jedlo #Telo #sebavedomie #sebadôvera #anorexia

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...