Všetko zatvorené? Potraviny nakupujeme už aj online, láka nás donáška

Aj vy to asi dobre poznáte. Deň či dva pred príchodom nejakého sviatku, keď sa obchody zatvárajú, poriadne stúpne koncentrácia zákazníkov v potravinách.

01.11.2018 13:30
rodičia, dietťa, nákup, škola, školský rok, Foto:
Rodinné nákupy naberajú na intenzite s príchodom voľných dní.
debata

Celé rodiny často vyrážajú na masové nákupy potravín, ktorými sa chcú zásobiť pred dňom (či dvoma) voľna. Ako sa nedávno preukázalo v susednom Česku, výrazne stúpol aj podiel objednávok potravín cez internetové e-shopy.

Na Slovensku už dlhší čas funguje donáška potravín prostredníctvom jedného z najväčších reťazcov – majú ju však len vybrané mestá. Na jej využívanie si zvykli starší ľudia, ktorí už nedokážu väčší nákup manuálne zvládnuť, ale často aj mamičky s deťmi či pracujúci, ktorí chcú šetriť svoj čas.

Samozrejme, v čase sviatočného voľna, keď sa zatvárajú aj brány supermarketov, sa zvyšuje tiež dopyt donáškových služieb s jedlom. Väčšina z nich totiž aj v tomto čase pracuje a ponúka možnosť nechať si doviesť jedlo priamo pred dvere bytu. Je to síce len jednorázové riešenie, no mnohí z nás si ho dokážu obhájiť napríklad sviatočným dňom. „Áno, dnes objednáme pre celú rodinu pizzu,“ znie napríklad v nejednej rodine.

Prieskum v susednom Česku ukázal, že tržby takto zadovážených potravín či hotového jedla sa počas sviatočných dní poriadne vyšplhajú. Ako ste na tom vy? Nakúpili ste včera toho dosť?

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #nákup #jedlo #sviatok #e-shop #voľno

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...