Päť jesenných aktivít, ktoré prehĺbia rodinné vzťahy

O lete všetci vieme, že je to obdobie spoločných dovoleniek, posedení na terase, pri mori, spoločných debát dlho do noci. Ale aj jeseň má celú plejádu možností, ako utužiť partnerský vzťah aj vzťah s deťmi. Nemusia byť predsa len zavesené na tablete, ale aj na rodičoch.

28.09.2018 17:00
Deti, šarkan, lúka, hra Foto:
Jesenný vietor je škoda nevyužiť na rodinné púšťanie šarkanov.
debata

Jesenná opekačka

Oheň má v sebe niečo hlbinné, niečo jednotiace. Od pradávnych tradícií je opekanie a samotné zakladanie ohňa niečím rituálnym, čo má zjednocujúci rodinný prvok. Skúste túto jeseň negrilovať, ale rozložiť poctivý oheň, sadnúť si okolo jeho páľavy, opekať si mäso alebo piecť v pahrebe zemiaky a rozprávať historky.

Púšťanie šarkanov

Keď sa zo severu zdvihnú vetry, bola by škoda ich nevyužiť na rodinné púšťanie šarkanov. Skúste sa s deckami rozbehnúť z kopca, vzniesť šarkana do vzduchu, ovládať silu vetra zo zeme a zabávať sa spoločne. Pobyt v prírode a prvý kontakt s chladnými dňami jemne telo otuží a pripraví na zimné obdobie.

Jesenný herbár

Vyberte sa ako rodina do prírody a nemusí to byť len na hríby. Môžete si spraviť osobitý herbár jesenných byliniek, kvetov, ale aj listov a šišiek. Nazbierať si kyticu pestrofarebných listov a darovať ju jeden druhému je krásny prejav lásky, radosti a navyše vám takáto ozdoba aj vydrží pár dní doma robiť radosť. Ak si listy usušíte, môžete si príbytok farbami jesene ozdobiť aj na celé mesiace.

Bludisko v kukurici

Máte nablízku kukuričné pole? Využite ho na hru. Naháňať sa vo vysokej kukurici, hrať sa na schovávačku, nájsť jeden druhého alebo sa v nej len tak naslepo naháňať, je skvelou zábavou pre dospelých, ale ak sa naháňate s deťmi, spravíte im nezabudnuteľný deň. Na taký budú spomínať ešte aj na staré kolená.

Spravte si odpojený deň

Znie to zvláštne, ale skúste nechať doma mobil aj tablet a vráťte sa s rodinou a deckami do doby pred dvadsiatimi rokmi, kedy mobily skutočne neboli. Vyrazte spolu do lesa, navštívte možno aj známe kúty bez toho, aby ste si všetko fotili, zdieľali a možno uvidíte aj veci a krásy, ktoré ste prehliadali. Spravte si 24 hodín bez mobilov a zakúste krásy života, aký bol v minulosti. Upevní to vaše putá, komunikáciu, prinesie nové možnosti zábavy a bude to naozaj super zážitok pre všetkých. Hoci kedysi to bola životná samozrejmosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jeseň #šarkany #opekačka #rodinné vzťahy #bludisko

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...