Dieťa po 40-ke? Poznáte 7 slávnych žien, ktoré to zvládli?

Vek žien - rodičiek sa v priebehu uplynulých rokov posunul smerom nahor. Už nie je takou zvláštnosťou, ak rodia dámy po tridsiatke či po dovŕšení 35. roku. Číslo 4 na začiatku je však stále vnímané pomerne opatrne.

27.04.2018 07:00
debata (2)
Rachel Weisz na premietaní snímky... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Rachel Weisz Rachel Weisz na premietaní snímky "Disobedience" počas festivalu Tribeca.

Priviesť na svet potomka so štyrmi krížikmi na chrbte síce môže so sebou niesť aj riziko predčasného pôrodu či komplikácií – ako sa však ukazuje v Hollywoode, sú aj dámy, ktoré to zvládli na jednotku. Najnovšie sa do zoznamu slávnych tehuliek pridala britská rodáčka Rachel Weisz, ktorá má už 48 rokov. Druhé dieťa čaká s manželom Danielom Craigom a rodiť by mala o pár mesiacov.

A toto je 7 slávnych dám, ktoré rodili v neskoršom veku.

Halle Berry

Radí sa medzi najznámejšie herečky, ktoré rodili pár rokov po dovŕšení štyridsiatky. U držiteľky Oscara Berryovej to bolo presne v čase, keď mala 47 rokov a narodil sa jej zdravý synček Maceo. Okrem neho je tiež matkou Nahly, dcéry, ktorej otcom je manekýn Gabriel Aubry. Macea má zase s francúzskym hercom Olivierom Martinezom.

Herečka Halle Berry. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Herečka Halle Berry odhalila nohy v šatách Adaem. Herečka Halle Berry.

Janet Jackson

O pár dní oslávi sestra zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona už 52. narodeniny. Pritom len minulý rok v januári, teda ako 50-ročná, rodila svojho prvého potomka. Na svet priviedla zdravého chlapčeka, ktorý dostal meno Eissa. Jeho otcom je katarský podnikateľ Wissam Al Mana. Napriek tomu, že narodením synčeka sa rodina skompletizovala, Jackson sa svojím manželom Al Mana o pár mesiacov rozišla.

Speváčka Janet Jackson. Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Speváčka Janet Jackson na Annual OUT100 Celebration Gala. Speváčka Janet Jackson.

Salma Hayek

Pár dní po oslave svojich 41. narodenín sa matkou prvýkrát stala aj mexická herečka Salma Hayek. Priviedla na svet dcérku Valentinu, ktorej otcom je francúzsky boháč a podnikateľ Francois Henri Pinault.

Herečka Salma Hayek. Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
Salma Hayek Herečka Salma Hayek.

Susan Sarandon

Dve deti už mala, ale potom sa rozhodla ešte pre tretie. Dnes 71-ročná herečka Susan Sarandon má najmladšieho syna Milesa s kolegom a expartnerom Timom Robbinson. Dieťa porodila ako 46-ročná, syna Jacka Robbinsa rodila o tri roky skôr, teda ako 43-ročná. V prípade Sarandonovej však možno tiež stojí za zmienku, že keď sa s Robbinsom rozišla po rokoch spolužitia, našla si partnera, ktorý bol od nej mladší o tri desaťročia.

Herečka Susan Sarandon. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Susan Sarandon na vyhlásení 75. ročníka cien Zlatý glóbus. Herečka Susan Sarandon.

Geena Davis

Kolegyňa Sarandonovej z kultového filmu Thelma a Louise sa rozhodla pre vynosenie dvojčiat, ktoré dnes majú už trinásť rokov, v máji budú mať štrnásť. Samotná herečka oslávila v januári 62 rokov a teda svoje dve ratolesti, ku ktorým jej zrejme pomohlo umelé oplodnenie, priviedla na svet tesne pred dovŕšením päťdesiatky – ako 48-ročná!

Herečka Geena Davis. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Geena Davis vyzerala skvelo. Herečka Geena Davis.

Kim Basinger

Dva roky po prekročení štyridsiatky sa stala mamou aj slávna filmová ikona a sexsymbol, ktorý bol v tom čase vydatý za Aleca Baldwina. Z tohto zväzku sa narodila dcéra Ireland a išlo o prvé dieťa oscarovej herečky Basingerovej.

Herečka Kim Basinger. Foto: SITA/AP, David Karp
Kim Basinger Herečka Kim Basinger.

Gwen Stefani

Známa sólistka, ale tiež líderka formácie No Doubt vo veku 44 rokov porodila syna Apolla. Je to jej tretie dieťa. S exmanželom Gavinom Rossdaleom má ešte ďalších dvoch starších synov. Špekulovalo sa aj o tom, že blondínka je tehotná štvrtýkrát so svojím súčasným partnerom Blakeom Sheltonom. Tieto informácie sa však ukázali ako falošné.

Speváčka Gwen Stefani na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Gwen Stefani Speváčka Gwen Stefani na archívnom zábere.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #tehotenstvo #vek #matka #štyridsiatka

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...