Aj vy máte v byte veci, ktoré nenávidíte? Ale čo s nimi?

Vyhodiť alebo ponechať? Ktorých vecí sa ťažko vzdávame? A čo s tými, ktoré v našej blízkosti priam nenávidíme, ale patria partnerovi?

09.03.2018 14:30
kvety Foto:
Možno aj vy máte na stole či poličke veci, ktorých by ste sa chceli zbaviť.
debata

Aj na tieto otázky odpovedá aktuálny prieskum spoločnosti IKEA. 23 percent ľudí je v strese, lebo nevedia, čo si nechať a čo vyhodiť. 22 percent ľudí zasa vzrušuje to, keď sa môžu vecí zbaviť.

Keby sme sa mali rozhodnúť, čo si chceme ponechať a čo vyhodíme, až 44 percent z nás by si ponechalo veci, ktoré nás robia šťastnými (knihy, hudobné nosiče), 31 percent preferuje ponechať si veci, ktoré skrášľujú náš domov (umelecké predmety, dekorácie), 30 percent uprednostňuje veci, na ktoré sme hrdí (rôzne zbierky, veci, ktoré sme zdedili).

Vo všeobecnosti platí, že veci neradi vyhadzujeme a radšej hľadáme riešenia, ako ich rozumne skladovať. Najmä bývanie v meste a s ním spojený trend zmenšujúceho sa obytného priestoru si vyžaduje využívať kreativitu vo vytváraní multifunkčných riešení v domácnosti.

Zaujímavé zistenia priniesol prieskum, do ktorého sa zapojilo až 22 000 ludí v 22 krajinách priniesol o našom vzťahu k vecoam, ktoré námnepatria. Až 40 percent ľudí hovorí, že žije s vecami, ktoré nenávidí a ktoré patria iným osobám. Rovnako tak dvaja z piatich ľudí už potajomky vyhodili vec, patriacu inému členovi domácnosti, bez vedomia jej majiteľa. 10 percent takto vyhodených vecí sú dekorácie a rôzne iné drobnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #byt #dekorácie #nábytok

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...