Vychovávať dcéru? Na to nemám recept, hovorí Alena Heribanová

V rodine Heribanovcov majú šťastie na dievčatá. Moderátorka Alena Heribanová je matkou dvoch dcér. Dnes má každá z nich vlastné dieťa - opäť dcérky.

05.03.2018 07:00
Alena Heribanová. Foto: ,
Moderátorka a riaditeľka Slovenského kultúrneho inštitútu vo Viedni Alena Heribanová.
debata

Pri nedávnej návšteve Pravda cafe, kde sa známa televízna tvár zúčastnila na raňajkovej talk-šou s Romanom Bombošom, sme sa jej opýtali, či dávala svojim dcéram nejaké triky na to, ako zvládnuť výchovu dievčat. Jej odpoveď možno niekoho prekvapí – svoje vnučky nevníma na základe pohlavia, ale predovšetkým ako ľudské bytosti.

„Mám taký pocit, že človek je predovšetkým človek. Až potom nasleduje to pohlavie, či ide o dievčatko alebo chlapca. Rovnako treba vychovávať dievčatá ako chlapcov. Aj žena musí vedieť byť v živote disciplinované, precízne, pracovité, možno niekedy si vedieť aj presadiť svoj názor v kolektíve – skrátka nebyť nejakou ofukovanou kráskou, ktorá sa prezentuje len svojou kabelkou a kostýmom a v neskoršom veku svojimi plastikami,“ vysvetlila pre Žena.pravda.sk Heribanová.

Podľa nej možno dievčatá nosia viac ružovej farby (hoci v prípade jej vnučiek to až tak veľmi neplatí), ale to nie je podstatné. „Dôležité je, že s príchodom nového života na svet prichádza človek a ten by si mal nájsť v spoločnosti svoje miesto na slnku. Musí byť taký, aby sa vedel v živote obracať. Vždy by mal vystupovať ako jedinec, ktorý obstojí vo svojej práci, v spoločnosti, v rodine,“ vymenovala známa moderátorka, ktorá si užíva každú chvíľu, ktorú môže s vnučkami stráviť.

Vzhľadom na to, že stále pracuje v neďalekej Viedni ako šéfka Slovenského kultúrneho inštitútu, veľa času na to nemá. Navyše, jej staršia dcéra Tamara momentálne trávi už viac času s celou rodinou v Portugalsku, kde sa jej manžel Braňo Šimončík venuje fotografovaniu pre renomované magazíny. „Ale vždy, keď sme spolu, snažíme sa užiť si to na maximum,“ skonštatovala Heribanová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #výchova #dcéry #Alena Heribanová

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...