Juraj Kemka: Nanuš deťom otvorí čarovný svet fantázie

Multisenzorická kniha Nanušove šibalstvá je určená drobcom so zrakovým a viacnásobným znevýhodnením. Dostupná je už aj na Slovensku a symbolicky ju pokrstili manželia Kemkovci.

12.12.2017 07:00
debata

Kniha Nanušove šibalstvá je dostupná v Centre včasnej intervencie pre rodiny s deťmi so zrakovým a viacnásobným znevýhodnením v Bratislave. "Nanuš je vlastne maňuška, ktorá dokáže stimulovať zrak dieťaťa a rovnako aj jeho sluch a hmat. Knihu sme sa snažili vytvoriť tak, aby deti to, čo vidia v knižke, mohli aj reálne prežívať,“ približuje Romana Chalupová, ktorá sa spolu s Davidom Najbrtom pod knihu podpísala ako autorka.

Knihu Nanušove šibalstvá pokrstili manželia... Foto: Nanušove šibalstvá
Nanušove šibalstvá Knihu Nanušove šibalstvá pokrstili manželia Kemkovci.

Krstnými rodičmi Nanuša sa stali herec Juraj Kemka s manželkou Adrianou. "Som hrdá krstná mama knihy Nanušove šibalstvá, ktorá je vlastne posolstvom, že pri zmysluplnej podpore môžu takéto rodiny zvládať aj zložité veci ľahšie,“ zhodnotila Adriana Kemková. "V knihách sa ukrýva čarovný svet fantázie a verím, že vďaka Nanušovi sa tento svet otvorí aj deťom so zdravotným znevýhodnením,“ doplnil Juraj Kemka.

Na krste knihy v Bratislave sa zúčastnili aj malí nádejní čitatelia a ich rodičia. "Veľmi oceňujem, že existuje táto knižka, s ktorou sa doma hráme aj učíme,“ povedala Zuzana Zemanová, mamička trojročnej Viktórie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kemka #Nanušove šibalstvá

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...