Dieťa v znamení škorpióna: Trochu umelec, trochu výskumník

Áno, každý rodič, nech má dieťa v ktoromkoľvek znamení, by mohol povedať, že práve to jeho dieťa má akosi veľa otázok, ale malý škorpión ich kladie nadmerne veľa.

09.11.2017 15:00
debata
Dieťa v znamení škorpióna. Foto: SHUTTERSTOCK
škorpión Dieťa v znamení škorpióna.

Veľmi zvedavý

Je podobne ako vodnár, veľmi zvedavý. Odmalička je však múdry, svoje otázky štylizuje inak, ako jeho rovesníci. Rodičov, ale aj učiteľov, z toho viackrát opakovane až „zamrazí“. Bojujú sami so sebou – či sa smiať, či plakať? A najmä: Poznajú odpoveď na otázky tohto malého škriatka? Skôr nie ako áno! Kontakt s týmto dieťaťom vyžaduje veľkú dávku, napríklad aj trpezlivosti.

Medzi nebom a zemou

Škorpiónov zaujímajú veci medzi nebom a zemou, duchovno a ezoterika už odmalička. Po takých encyklopédiach aj rady siahajú, typické pre ne je aj to, že tým, že sú také zvedavé a informácie nielen tohto druhu hltajú, samy sa naučia čítať. Na to nepotrebujú žiadneho učiteľa. Vo viacerých smeroch sú takýmito samoukmi.

Malý výskumník

Od iných detí sa malý škorpión líši aj hračkami, s ktorými sa hrá. Kým sa jeho súrodenci, narodení v iných znameniach určite budú hrať na rodinu, šoférov kamiónov, kaderníkov, lekárov či učiteľov, jeho najviac zaujmú hlavolamy. Snaží sa ich pochopiť a tiež potrebuje prísť na to, ako je možné, že strojček točí autíčko. Jednoducho, malý výskumník, ktorému to nedá spávať.

Doma v knižkách ======t

Toto dieťa sa neoplatí nútiť do športovania. Veľký športovec z neho asi nevyrastie. On je „doma“ v knižkách, v štúdiu a v poznaní. Treba ho podporovať v tomto smere. Bude rád spoznávať cudzie reči a tiež mu je dané do vienka tvorivé a estetické cítenie. Bude mať odmalička blízko k umeniu. Aj tu platí: Nechcite mať z dieťaťa to, na čo nemá!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zvedavosť #znamenie škorpión #tvorivosť #samouk #ezoterika

+ Nezabúdajte na dostatok spánku, vaše telo ho potrebuje.
Práca na osobnom rozvoji zvýši vaše pracovné...

+ Doprajte si niečo sladké, prospeje vám to a upokojíte svoje nervy.
Nesnažte sa poučovať, každému to začne skôr...