Pomalé dieťa v znamení panny: Nechce žiť rýchlo

Toto dieťa je podobné svojmu zverokruhovému bratovi býkovi. Kým malého býka spoznať podľa toho, že sa v kúte hrá samo, panna nechá ostatných hrať sa a ona ich všetkých pozoruje.

11.09.2017 15:00
debata (1)
Dieťa v znamení panny. Foto: SHUTTERSTOCK
znamenie panna, dieťa v znamení panny Dieťa v znamení panny.

Nežiť rýchlo

Pôsobí na druhých ako malý intelektuál. Toto dieťa však pozorovanie miluje už od útleho detstva. Tam niekde tiež vzniká jeho láska k detailom a precíznosti. Láska k „tu a teraz“ a k pomalosti. Vychutnávať si okamžiky, nežiť rýchlo. Áno, panna je pomalá, vyrušuje to aj jej kamarátov (nepatrí do kolektívnych športov) a rada má upratané.

Každá vec má miesto

Toto dieťa nebude mať nikdy na stole neporiadok ako malý baran, ktorý dnes nevie, čo kde položil a vkuse niečo hľadá (a zvyčajne už nenachádza). Nepustí mamu, aby mu upratovala izbičku, zvládne to najlepšie sama. Každá vec musí mať svoje miestečko. Panna sa navyše rada púta na veci a len s ťažkosťou sa niečoho zbavuje, veď na každú vec má milión spomienok…

Nepúta sa na mamu

S pomalosťou súvisí aj trpezlivosť. Tú panna má (strelec s váhami môžu len závidieť). Čo možno ocenia rodičia tohto malého tvora, je fakt, že panna sa neviaže na matku (ako napríklad malý rak). Rada pôjde s kamošmi do školy v prírode a keď sa vyberie na spolužiakovu oslavu, chce, aby pre ňu mama prišla medzi poslednými. (A počas párty si na ňu ani nespomenie).

Adrenalín nepotrebuje

S vodnárom ju spája „encyklopedická činnosť“. Aj toto dieťa bude rado sedávať nad knižkami a vzdelávať sa. (Hltať vedomosti). Keďže je pokojné a pomalé, má k tomu bližšie – adrenalín je totiž pre pannu tabu, nepotrebuje ho k životu. Je prvé, ktoré sa zľakne výšky a hneď druhé v zozname detí, ktoré chcú v behaní dosahovať stále lepší čas.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #trpezlivosť #znamenie panna #detail #pozorovanie #pomalosť

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...