Dieťa v znamení panny: Radšej v knižkách ako na ihrisku

Dieťa narodené v druhej polovici augusta alebo v prvej septembrovej, je určite pozorné. Pozoruje všetko s totálnym záujmom, informácie si potichu spracúva.

09.09.2015 15:00
debata
Dieťa v znamení panny. Foto: SHUTTERSTOCK
znamenie panna, dieťa v znamení panny Dieťa v znamení panny.

Pozorné a trpezlivé

Okrem toho, že je pozorné, je aj trpezlivé, čo spôsobuje dojem, že je trochu lenivé. Ak ste jeho rodič, pochopte, že chce pozorovať čokoľvek, aj to, čo vy nepovažujete za potrebné. Súvisí to s jeho ďalšou charakteristickou črtou. Panna je odmalička detailist(k)a, vo všetkom musí mať poriadok a navyše, ten poriadok musí mať logiku. Najšťastnejšie bude, ak necháte na ňom upratovanie izbičky. Aj ponožky si do zásuvky usporiada tak, že sa v tom vyznajú všetci.

Neporiadok neznáša

S upratovaním izbičky či aktovky teda problém mať nebudete. Práve naopak. Možno sa vám bude zdať, že to už s upratovaním preháňa, alebo je chorobne čistotné. Začne upratovať aj po vás a bude sa rozčuľovať, ak ho nebudete „nasledovať“. Dobrou správou však pre všetky matky, ktoré majú doma okrem malej panny aj raka, je, že malá panna sa na vás tak, ako rak „nenamotá“. Ona sa maminej sukne za každú cenu skrývať nemusí. Vydrží aj samo, prežije aj bez mamy. Napríklad týždeň v tábore.

Dobre sa učí

Podobne, ako zvedavý vodnár, aj panna bude mať nos neustále v knižkách. Súvisí to s jej posadnutosťou pozorovaním a spomínanou pomalosťou. Knižky poskytujú oboje. K detstvu by potrebovala poriadne zaprášenú povalu, aby sa malo kam so svojimi tajomstvami uchýliť. Učiť sa vďaka týmto milým vlastnostiam bude dobre. Ale ak sa mu niečo nepodarí, zvážte slová, ktorými mu to pripomeniete. Keďže je spontánne a úprimné, môžete naň ísť rovnakým metrom. Ocení to a prijme, hoci podobne ako ostatné deti, tiež neznáša kritiku.

Pozor na počítač!

Športu veľa nedá. Ak si bude môcť vybrať, radšej bude niekde na gauči snívať, vŕtať sa v knihách alebo sa niečo učiť, pred potením sa na futbalovom trávniku. Celkovo bude uprednostňovať samotárstvo pred spoločenským životom, je skôr introvertom ako extrovertom. Ale pozor na počítač. Malo by mať jasne ohraničený čas, ktorý pred ním strávi, pretože panna v tomto nepozná hranice. Veď internet je predsa zdroj informácií. Nekonečný zdroj informácií, po ktorých malá panna prahne.

Asi vyhrá joga

Keďže nejaký ten pohyb predsa len bude potrebovať, voľte to, čo ho bude baviť a zaujímať. Pozorne ho sledujte. Veľa sa s ním rozprávajte. Azda vyhráte s turistikou, s chôdzou či s detskou jogou. Prečo by vaše malé dieťa nemohlo už odmalička pozorovať svoje telo. Keďže je neskutočne trpezlivé, v joge pre deti si určite príde na svoje. A navyše, obklopené bude asi deťmi rovnakej krvnej skupiny…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trpezlivosť #jóga #pozornosť #znamenie panna #poriadok #knižné tipy

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...