Dieťa v znamení raka: Malý talentovaný cestovateľ

Podobne ako dieťa narodené v znamení vodnára, aj malý rak či račica má bujnú fantáziu.

01.07.2015 15:00
debata
Dieťa v znamení raka nechajte tvoriť. Foto: SHUTTERSTOCK
znamenie raka, rak Dieťa v znamení raka nechajte tvoriť.

Stále v knižkách

Rado sa hrá a to veľmi dlho. Kým sa dá. Stále je zavreté v knižkách, kreslené rozprávky sleduje so zatajeným dychom a nevie sa od nich odtrhnúť. Čo najskôr ho treba povzbudzovať k tomu, aby písalo vlastné. Nechajte ho, nech tvorí. Najprv jednoduché obrázky – nech rozpráva, čo znamenajú. Potom príde na rad prvý komiks. Pochvala určite bude na mieste, lebo dieťa narodené v druhej polovici júna a v prvej júlovej, je skutočne šikovné.

Tvorivosť bez hraníc

Fantázia sa však neprejaví len v kreslení, tvorivosť má danú. Vie spievať, písať, modelovať. Akoby pre malého raka neexistovali žiadne hranice. Kde zaňuchá tvorivosť, tam priloží svoju ruku k dielu. Potrebuje vašu pochvalu, uznanie, istotu, že to, čo robí, je skutočne správna cesta. Tak málo stačí a vy budete mať doma bezproblémové dieťa, ktoré sa bude odmalička venovať zmysluplnej činnosti.

Dobrá kombinácia

Tak, ako sme o žene v znamení raka písali, že je naviazaná na svoju rodinu a deti nevie nechať „vyletieť z hniezda“, dieťa v znamení raka sa púta na matku. Mama rak, dieťa rak – skutočne dobrá kombinácia. Jedna bude žiť pre druhú. Najlepšie toto obdobie spolu prežijú, ak jej (mu) matka bude odovzdávať svoje skúsenosti. Robte všetko spolu. Pečte vianočky, rýpte sa v záhradke, maľujte kamene. Dieťa v znamení raka už od detstva tuší, že tou najväčšou hodnotou je rodina.

Rado sa túli

Dieťa v znamení raka nie je ako malý chladný kozorožec, ktorý málokedy znesie spávať s rodičmi v posteli. Už odmala je dospelákom a chce mať svoju izbičku. Ale rak? Pravý opak! Ešte ako desaťročné sa rado pritúli a pobozká, a to nielen od svojej mamy, ale aj tety, maminej kamarátky či učiteľky. Ktokoľvek ho má rád a chce ho pohladiť a vystískať, ráta sa mu.

Ako ryba vo vode

Hoci je znamenie raka silno rodinne založené, radi jedinci, ktorí sa v tomto znamení narodili, cestujú. Výlety, dovolenky, more, hory… tam sa cítia ako ryby vo vode. Najviac zo všetkého budú neskôr spomínať práve na čas, ktorý spolu s rodinou strávili za „hranicami všedných dní“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #talent #fantázia #výlet #znamenie rak #knižné tipy

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...