Mami, máme karneval! Žiaden stres, prípravu si užite s dieťaťom

Nechajte sa inšpirovať karnevalovými maskami pre vašu ratolesť.

22.01.2015 13:00
maska, šašo, karneval Foto:
Masku šaša vyrobíte poľahky aj doma.
debata

„Mami, máme karneval!“ Aj vaša ratolesť pribehla zo školy či škôlky s týmto zvolaním? A radosť na detskej tvári dáva tušiť, čo bude doma nasledovať. Musíte nájsť vhodný kostým a vyrobiť masku tak, aby vaše dieťa medzi spolužiakmi zabodovalo.

Kostým lienky je vhodný najmä pre menšie deti. Foto: www.zahradnehry.sk
kostým, karneval Kostým lienky je vhodný najmä pre menšie deti.

Pri vymýšľaní karnevalových kostýmov treba popustiť uzdu fantázii. Okrem celistvých kostýmov sú možnosti, ako ich jednotlivé časti skombinovať a vytvoriť z nich jedinečnú masku, akú na karnevale nebude mať nikto iný. Skúste dať deťom do rúk farebné pastelky a zadať im úlohu nakresliť ich obľúbenú rozprávkovú postavu trochu netradične. Hrdinom a hrdinkám príbehov môžu napríklad zmeniť farbu vlasov alebo doplniť do ich zvyčajného výzoru niečo neobyčajné, svojské. Aj toto je jedna z ciest, ako v deťoch rozvíjať predstavivosť a kreativitu.

Na trhu je k dispozícii nepreberné množstvo kostýmov, ktoré však môžete pozmeniť tak, aby vaše dieťa bolo trocha iné. Klasické kostýmy princezien, čertov, kráľov a kráľovien, pirátov či zvieratiek možno oživiť rôznymi doplnkami ako sú škrabošky, klaunovské nosy, karnevalové okuliare či najmä u dievčat veľmi obľúbené farebné parochne.

Trúfnete si "vyrobiť" masku vážky?
Kostým vyliahnutého kuriatka očarí najmä...
+5A už na karneval letí váš malý superman.

Práve aktuálne obdobie fašiangov je na karnevaly nielen vhodné, ale aj bohaté. Mini-karneval môžete usporiadať aj doma, ak pozvete niekoľko detí zo susedstva. Veselo „vyparádené“ deti sa už o zábavu postarajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #oslava #maska #karneval

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...