Vianoce u Martina Škrtela budú pracovné. Na Štedrý deň má tréning

Vianočné sviatky, ako aj Silvestra, trávia Škrtelovci už sedem rokov v anglickom Liverpoole.

08.12.2014 09:00
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel.
debata

V decembri najviac zápasov
„Program ligy je neúprosný a v decembri máme najviac zápasov,“ prezradil Škrtel pre Pravda.sk. Dodal, že na Štedrý deň má tréning a na Štefana, podobne, ako 1. januára hrá zápas. „Čiže naše Vianoce sú špecifické, celé pracovné,“ zhodnotil. Ani minulý rok tomu nebolo inak – Silvestra strávil na sústredení pred zápasom.

Najlepšie boli darčeky
Ako ostatné deti, aj on sa v detstve najviac tešil na darčeky. Postupom času trávil veľa času vo svete, takže Vianoce začali byť vzácne práve pre rodinnú atmosféru – na Vianoce sa rodina stretla pokope. Odkedy majú Škrtelovci syna Mattea (3), najvzácnejšie sú chvíle, keď môžu sledovať, ako sa potomok teší zo stromčeka a rozbaľovania darčekov.

Tradičné slovenské Vianoce
Na otázku, či je sentimentálny a chce, aby jeho syn poznal tradičné slovenské rozprávky, hráč anglického Liverpoolu odpovedal: „Rozprávky ako Perinbaba mu v jeho veku ešte veľa nehovoria. Samozrejme však chceme, aj prežívame Vianoce podľa našich slovenských tradícií. Vedieme k tomu aj malého, týkať sa to bude aj rozprávok.“ Darčeky malému Matteovi nosia dve osoby. V Anglicku je to Santa Claus, no u slovenskej časti rodiny je to prirodzene Ježiško.

Na večeru bude klasika
Angličania vraj majú k Vianociam iný vzťah ako Slováci, už z pohľadu, že ich slávia 25-teho decembra. „My ich však aj v Anglicku máme 24-tého so všetkým, čo k tomu patrí – štedrovečernou večerou a rozbaľovaním darčekov až po večeri.“ Jesť aj tento rok budú klasiku – kapustnicu, oblátky, rybu a zemiakový šalát. „Chýba mi tu atmosféra Vianoc aj vianočné trhy.“

30-tku oslávi až v lete
Aby toho nebolo málo, pred Vianocami, presnejšie 15. decembra, oslavuje Martin Škrtel narodeniny. Tento rok to bude okrúhlina – 30. Oslavovať ich však bude až v lete na Slovensku. Dôvod? „Teraz na veľkú oslavu nebude čas – v deň narodenín máme zápas a ďalší dva dni po narodeninách. Maximálne si s manželkou zájdeme na večeru.“

Pomáha nielen na Vianoce
Potešiť a prekvapiť svoju milovanú manželku originálnym darčekom sa zatiaľ futbalistovi zakaždým podarilo. O ostatné darčeky pre členov rodiny a kamarátov sa však stará ona. A čo sa týka charity, vraj prispieva – a to nielen cez Vianoce, ale počas celého roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liverpool #narodeniny #charita #vianočné trhy #darčeky #rozprávky

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...