Jednoduché tipy na posilnenie sebadôvery

Ako vidieť samú seba v lepšom svetle? Vyskúšajte toto:

20.11.2014 13:00
žena, zrkadlo, plač Foto:
Ako vidieť samú seba v lepšom svetle?
debata

Tip 1: Spíšte si zoznam vašich predností a umiestnite si ho na miesto, kde vám naň hneď ráno padne zrak. Napríklad na chladničku. Odpovedzte na veci ako: „Čo ma robí výnimočnou?“, „Čím sa odlišujem od ostatných?“, „Čo viem robiť naozaj dobre?“. Skúste zozbierať čo najviac pozitívnych viet o sebe.

Tip 2: Možno vás napadnú pri hľadaní vašim silných stránok aj tie slabšie, ale to nevadí. Majte sa pamäti, že nikto nie je dokonalý a každý je dobrý v niečom inom. Nemusíte sa podobať na nikoho z vášho okolia a chyby či kritika patria k životu, mali by vás motivovať, nie vám podrážať nohy.

Tip 3: Píšte si denník. Nemusí byť nijako obšírny, stačí pár slov každý deň. Buďte úprimná a zaznačte si všetko, čo sa vám počas dňa podarilo. Aj to, čoho ste sa báli, ale napokon ste sa predsa len odhodlali. Keď na vás opäť padne smútok či nedôvera vo vlastné sily, čítajte si svoje poznámky.

Tip 4: Pozrite sa nahá do zrkadla a nájdite na svojom tele všetko, s čím ste spokojná. Nechajte si dostatok času a koncentrujte sa na to pekné, čo máte, na čo ste hrdá. Neskončite skôr, než vymenujete 20 takýchto pekných vecí.

Tip 5: Pracujte na svojom tele! A tešte sa z malých úspechov, ktoré sa vám podaria. A ak sa tak stane, odmeňte samú seba niečím, po čom ste dlho túžili. Aj takto sa môžete motivovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #sebadôvera #tipy

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...