Spisovateľka Andrea Coddington priznáva, že varenie nie je práve jej vášňou. „Mám dve deti, takže variť musím. Ale nie je to ani moja vášeň, ani relax ani doména. Varím preto, lebo musím,“ hovorí a zároveň dodáva. „Keď však uvarím, aspoň viem, čo presne máme na tanieri a som spokojná.“
Doma sa snaží variť zdravo a jednoducho, na výbere surovín si necháva záležať. „Sledujem trendy v zdravej výžive, ale v mojom okolí sú určite väčšie bio maniačky než ja. Vyberám si lokálne suroviny, moji rodičia majú navyše veľkú záhradu, takže ovocie a zeleninu máme priamo od nich. A hoci nemá nálepku bio, je skutočne bio, lebo viem, ako ju dopestovali.“
Ako pracujúca mama sa občas predsa len nevyhne polotovarom. „Život je strašne rýchly a samozrejme, nie všetko v mojej kuchyni je úplne zdravé. Ale snáď nás nejaký ten polotovar raz za čas nezabije,“ dodáva s úsmevom úspešná spisovateľka.
Teší sa z toho, že jej deti sú vďační stravníci. „Zjedia všetko, čo uvarím. Občas síce frflú, že to nie je presne také, ako im varí babka, ale zjedia to. A máme obľúbené jedlá, ktoré vždy zaberú. Napríklad cestoviny na všetky spôsoby, sushi či mexické tacos. A ešte hamburgery, tak tie doma robím skutočne iba z bio mäsa. Deti majú radi medzinárodnú kuchyňu a ja tiež.“ A ešte z jednej veci sa spisovateľka teší: „A moje deti priam zbožňujú brokolicu. A to sa o veľa deťoch povedať nedá.“