Moderátorka Barbora Rakovská sa priznala, že varenie ju začalo baviť až po narodení jej dcéry Amie, kedy bola vlastne, podobne ako každá mama, prinútená variť. „Dovtedy bolo moje varenie skôr ‚vlažné‘, občas som niečo vyskúšala, ale keď to nevyšlo, nerobila som si z toho ťažkú hlavu. Keď som musela variť pre malú, od jej šiesteho mesiaca, tak som sa do toho pustila už naplno,“ spomína Rakovská.
Už 4-ročná Amia je podľa maminy vďačným stravníkom a pri stole nevymýšľa. „Musím si zaklopať, ona zje ovocie aj zeleninu, nemali sme nikdy problémy ako majú možno niektoré mamičky. Problém s jedením máme iba v lete, kedy Amia jesť nechce alebo len veľmi málo. Vtedy je to náročnejšie a skúšame kadejaké finty.“
A čo je podľa Rakovskej overenou klasikou pre jej rodinu? „Amia má rada mäso s ryžou, manžel zasa miluje maďarskú kuchyňu, na ktorej vyrastal. Halušky a perkelt, to je jeho. Keď čakáme návštevu, tak mojím overeným receptom sú naložené mäsá v omáčkach, ktoré potom grilujeme.“
A čo zdravá strava? Skúša klasické recepty variť po novom? „K zdravej strave ma priviedla Lenka Šóošová, keď sme začali pracovať na knihe Z hrnca do rozprávky. Lenka je známou vyznávačkou zdravej stravy a tak ma postupne naučila, ako jedlo pripravovať zdravšie, napríklad nepoužívať bielu múku či biely cukor. A aj ja som si tiež viac začala všímať zloženie výrobkov, ktoré v obchode kupujem.“