Ženy nevedia parkovať a hotovo!

Nenechajte sa ovplyvniť vtipmi či všeobecnými výrokmi o ženách a parkovaní! Práve tie vám totiž znižujú sebadôveru za volantom.

04.11.2014 17:00
žena, auto, parkovanie Foto:
Pri parkovaní si jednoducho verte!
debata (1)

Ženy nevedia parkovať – nejedna z nás sa strela s pohŕdavým pohľadom partnera, keď sa na parkovisku pred nákupným centrom snažila vtesnať medzi dve autá. Pritom štúdia dokázala, že ženy a muži sú v parkovaní rovnako dobrí. Jediné, čo hrá v neprospech žien je fakt, že pri parkovaní majú menej sebadôvery než muži.

Schopnosť zaparkovať auto si vzali na mušku vedci z Veľkej Británie. Analýza bezpečnostných kamier v nákupných centrách ukázala, že ženy častokrát zaparkujú auto ešte v lepšej pozícii ako muži. A v podobnej nemeckej analýze ženy získali dokonca body aj za rýchlosť.

Tak prečo si potom ženy neveria, keď parkujú? Sú neisté a často žiadajú o pomoc. V čom je problém? Nie v tom, či ženy vedia parkovať, ale práve vo všeobecne rozšírenom názore o parkovaní. Prieskumy verejnej mienky totiž poukázali na to, že ženy samé často podceňujú svoje schopnosti dobre zaparkovať auto a neveria si.

Veľa sa ich necháva ovplyvniť práve rôznymi zaužívanými „názormi“ o ich neschopnosti, takisto exituje množstvo vtipov na tému „ženy a parkovanie“. A tieto negatívne vyjadrenia sa usídlili niekde v ženskom podvedomí.

Je preto žiaduce, aby ženy tieto názory ignorovali a pichľavé poznámky púšťali jedným uchom dnu a druhým von. Ak sa pri parkovaní prepnete na „pozitívnu“ vlnu a od začiatku si budete hovoriť, že na tom predsa nič nie je, časom strach z parkovania zmizne. Je dobré, ak sa po každom dobrom zaparkovaní vnútorne pochválite a motivujete. Z rečí partnera si nič nerobte, naopak, ak dobre zaparkujete, môžete sa nahlas pred ním pochváliť. Len nech si to zapíše za uši aj on! Týmto spôsobom postupne naberiete potrebnú dávku „parkovacieho“ sebavedomia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #muži #auto #ženy #parkovanie #vtip #sebadôvera

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...