Dvadsiatka je fuč! Čo sa zmenilo?

Je vám ľúto za životom dvadsiatničky? Nemusí... Niektoré veci už robíte inak.

28.10.2014 11:00
tridsiatnička, žena, šťastie Foto:
Máte po tridsiatke? A čo sa zmenilo?
debata

Už sa neporovnávate

Prečo má ona taký skvelý „flek“ a ja nie? Akého má super priateľa! Už si kúpila vlastný byt! Stále vám niečo na vašom živote vadilo. Je to v poriadku, ak to beriete motivačne a nie ako dôvod na večné trápenie či závisť. Dnes ste viac-menej spokojná s tým, čo máte a je vám jasné, že nikdy nie je nič zadarmo alebo „len tak“. Ani úspech v práci či v láske nespadne nikomu z neba. Neporovnávate sa, žijete tak, aby ste boli šťastná.

Niečo ušetríte

Šetriť v dvadsiatke? A načo! Peniaze boli na to, aby sa míňali. Nové oblečenie, cestovanie, žúry… A plat bol preč takmer okamžite. A myslieť na zadné vrátka? To nehrozilo! Po tridsiatke už rozmýšľate inak. Viete, že mať odložené na horšie časy je nutnosť, na ktorú sa nezabúda. A radšej obetujete dva či tri nové svetre, než aby váš účet stále vykazoval nulu.

Vo vlastnej koži je najlepšie

Ach, aká ste vtedy boli zamilovaná! A celá ste sa zmenili len preto, aby ste sa mu páčili. A nešlo len o účes! Z vášho života ste odstrihli starých priateľov, staré názory… Boli ste celkom nový človek a všetko len v mene lásky. A naozaj to stálo veľa síl. Napokon prišiel rozchod a vy ste neverili, čo všetko ste tomu vzťahu obetovali. Dnes už viete, že zostať sama sebou je nielen skvelé, ale aj veľmi príjemné. A že ak vás niekto miluje, je to práve preto, aká ste.

Viete povedať „nie“

Na pozvania ste nikdy nepovedali „neprídem“. Bolo by vám ľúto, že sklamete priateľov a navyše by vás doma zožierala nuda a strach z toho, že niečo „prepasiete“. A tak ste žúrovali a žúrovali. Dnes si už vyberáte, kedy vyrazíte „na záťah“, lebo je vám jasné, čo môže po žúre nasledovať. Užívate si skôr chvíle s priateľmi, než množstvo vypitého alkoholu.

Najdôležitejší ľudia v živote sú…

V dvadsiatke ich beriete ako nemennú súčasť vášho života. Je vám jasné, že sú tu pre vás, keby sa stalo čokoľvek. Na svoje povinnosti voči nim však vôbec nemyslíte. Až v tridsiatke pochopíte, akých ľudí máte okolo seba a aký je čas strávený s rodičmi vzácny. Nepremárnite ho podobne ako v dvadsiatke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zmena #priatelia #tridsať #dvadsať

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...