Narodeninová oslava? Kde ju spraviť?

Vaše dieťa ešte ani nedovŕšilo dva roky a už dostalo svoju prvú pozvánku na narodeninovú oslavu.

26.10.2014 08:00
party, oslava, narodeniny Foto:
Túži vaše dieťa po narodeninovej oslave?
debata (1)

Nečakali ste to a odrazu riešite nielen to, aký darček vybrať, ale i to, kde oslávi svoje narodeniny vaše dieťa a koho na oslavu pozvete.

Ak ste sa detským oslavám úspešne vyhýbali vedzte, že nástupom do materskej škôlky alebo školy sa to zmení. Stojíte aj vy pred otázkou, kde spraviť oslavu svojmu dieťaťu a koho naň pozvať? Možno vám pomôžu naše rady.

1. Najskôr sa spýtajte dieťaťa, či by chcelo narodeninovú oslavu. Nie všetky deti totiž túžia po pozornosti a množstve ľudí. Introvertnejšie typy detí volia skôr návštevu ZOO, kino, divadlo alebo skvelý výlet s rodičmi či starými rodičmi pred množstvom detí z rodiny, susedstva či škôlky.

2. Túži vaše dieťa po narodeninovej oslave? Spýtajte sa ho, aby by si ju predstavovalo, čo by na nej chcelo mať alebo kde by to bolo preň zaujímavé. Niektoré deti by radi mali záhradnú párty, kde príde celá rodina, iné by naopak uvítali zábavu v aquaparku či detskej reštaurácii.

3. Koho pozveme? Áno, aj toto je otázka pre vaše dieťa. Počet nechajte naň! Je to predsa jeho oslava narodenín. Rovnako aj výber hostí by mal byť v kompetencii dieťaťa. Nenúťte ho, že musí pozvať na oslavu narodenín aj bratranca, ktorého nemá rád alebo susedkinu dcéru, ktorá sa mu v škôlke či škole posmieva.

4. Zistite si rozpočet a podľa toho vyberte priestory a pohostenie. Nie každý má na to, aby spravil oslavu „vo veľkom štýle“ v drahej reštaurácii. Najmä, ak máte detí viac, je takáto alternatíva viac menej nemožná. To však neznamená, že oslava nemôže byť pekná aj u vás na záhrade, na chalupe starých rodičov alebo v materskom centre. A čo s pohostením? Ovocnú tortu, koláč, muffiny a celozrnné domáce tyčinky zvládne každá mamina a džúsy sa dajú tiež ľahko vyrobiť z ovocia od babky, kamarátky alebo z vlastnej záhradky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #párty #pozvánka #narodeninová oslava

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...