Tri jednoduché kroky ku šťastiu

Ako na to? Skúste svoj život len trocha pozmeniť. Napríklad takto:

05.09.2014 09:00
single žena, šťastná žena, usmiata žena Foto:
Nebojte sa byť šťastnou.
debata

Zmeňte, čo zmeniť dokážete

Skutočnosť, že vo vašom živote sú jednoducho veci, ktoré nezmeníte, sa naučte akceptovať. Čím skôr to urobíte, tým ľahšie na duši vám bude. K tomu patrí aj ďalší fakt. Ani ľudí okolo vás nezmeníte podľa vašich predstáv. Môžete pracovať len na sebe, naučiť sa disciplíne, zodpovednosti, precíznosti… Môžete zmeniť prácu, ktorá vás nenapĺňa, odísť zo zlého vzťahu či prestať sa stretávať s ľuďmi, ktorí vás „podrazili“. To všetko môžete. Ale nemôžete očakávať od ľudí, ani do vášho partnera, že bude napĺňať všetky vaše predstavy.

Uchovajte si krásne momenty

Nie každý deň svieti slnko. Prídu dni, kedy sa stane niečo nepredvídané, nepríjemné. Je vám smutno, cítite sa pod psa a nemáte chuť ani vyliezť z postele. A vtedy je tá pravá chvíľa siahnuť na svoje rezervy. Vytiahnite pekné spomienky, oživte si momenty, ktoré ste prežili a pri ktorých vám bolo krásne. Naučte sa naštartovať samú seba v krízových momentoch. Neupadajte na duchu, vždy v sebe nájdite silu a kroky smerom nahor. Práve pekné momenty naplnené láskou a pozitívnou energiou vám môžu pomôcť.

Rešpektujte ostatných

Berte ľudí aj s ich chybičkami. Nikto nie je dokonalý, ani vy nie. Vyžadovať od blízkych, aby všetko robili vždy správne, by bolo naivné. Ak dáte ľuďom najavo, že vo vás majú oporu, priateľku aj bútľavú vŕbu, oplatí sa vám to. Prídu v momentoch, v ktorých ich budete potrebovať. A tak, ako rešpektujete vy ich, budú rešpektovať aj oni vás. Neupierajte večne pozornosť na seba, svoje úspechy či problémy. Zaujímajte sa aj o pocity tých druhých. Život je o rovnováhe, ktorú musíte nájsť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #šťastie #blízki ľudia

+ Nájdete veľkú záľubu v cvičení jogy, ktorá vám ukáže cestu.
V práci nájdete novú motiváciu, ktorá povzbudí vašu...

+ Vyvážená diéta a vďačnosť za jedlo zvyšujú pocit šťastia v živote.
Nenechávajte za seba rozhodovať iných ľudí,...