A mama mala predsa len pravdu

Hoci vám svojimi rečami občas poriadne zodvihla žlč, napokon musíte uznať... mama mala pravdu.

15.08.2014 17:00
mama a dcéra Foto:
Opäť vám mama prehovára do duše?
debata

Vždy maj peniaze na horšie časy

Keď ste jej povedali, že opäť mierite na šialene drahú dovolenku s kamarátkami, ona len zhodnotila: „Dúfam, že si aj niečo sporíš na horšie časy, lebo tie peniaze budeš potrebovať.“ A zrazu je to tu! Váš drahý odišiel za inou a vy ste bez strechy nad hlavou, keďže ste bývali uňho. A pár stoviek sa vám na začiatok naozaj hodí, veď podnájmy sú šialene drahé.

Priateľov si dobre vyberaj

Jasné, mama… A budem sa kamarátiť len s troma ľuďmi do konca života… A teraz? Ste rada, že máte tri skvelé kamarátky, na ktoré sa môžete obrátiť kedykoľvek. Na známych a povrchné priateľstvá nie je čas, množstvo „akože priateľov“ z vášho života zmizlo, ani ste nezaregistrovali kedy a ako. Našťastie, vaše skutočné kamarátky, hoci len tri, zostali.

Na tetovanie zabudni

Mali ste osemnásť a sladké leto pred vami. Spolužiačka prišla s úžasnou tetovačkou a vy ste zatúžili po takej istej. No vaša prísna mama rázne zakročila. Pohádali ste sa a niekoľko dní ste prežili v mlčaní. A teraz? Máte tridsať a za svoje výstrelky sa nemusíte hanbiť. Vaša kamarátka sa tetovania zbavovala niekoľko mesiacov, stálo ju to kopec času aj peňazí.

S týmto chlapom šťastná nebudeš

Priviedli ste ho domov raz, dvakrát… Ale mama večne šomrala a stále mala proti vášmu partnerovi nejaké výhrady. Prešiel nejaký čas a vy ste prišli na to, že je to obyčajný klamár. Nasledovalo niekoľkomesačné trápenie, rozchod a zotavovanie. Ako to mamy vždy vedia, kto sa k vám hodí a kto nie? Zrejme inštinkt, ktorý vás má chrániť tak dlho, ako to len bude možné…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #Pravda #mama

+ Nájdenie hobby, ktoré milujete, zlepší vaše psychické zdravie.
Nerobte všetko naraz, rozdeľte si všetko tak aby...

+ Nezabúdajte na zuby, aj tie momentálne potrebujú starostlivosť.
Čím skôr si urobíte svoju prácu, tým skôr budete...