Už desaťročné deti hovoria s rodičmi o sexe, dôvodom je vraj internet

Väčšina českých desaťročných detí už so svojimi rodičmi hovorila o sexe. K tejto debate tak dochádza až o päť rokov skôr než v minulej generácii.

06.06.2014 13:00
dieťa - internet - rodič Foto:
Veľa rodičov má obavu, že ich deti kvôli internetu netrávia dosť času vonku.
debata

Tri štvrtiny rodičov si pritom myslia, že sa ich potomkovia k tejto téme dostávajú čoraz skôr kvôli internetu. Vyplynulo to z májového prieskumu spoločnosti AVG Technologies, ktorý sa okrem Českej republiky uskutočňoval v ďalších ôsmich štátoch. Celkovo sa do neho zapojilo asi 5400 rodičov a viac ako dva a pol tisíc detí od piatich do desiatich rokov.

Internet bol podľa prieskumu označený ako najčastejší „spúšťač“ rozhovorov s deťmi na témy sexu, puberty a porna. Tretie menované je pritom pre rodičov to najmenej príjemné, uviedli autori prieskumu v tlačovej správe.

Rodičia majú v tejto súvislosti obavy, aby sa ich potomkovia na internete nedostali na stránky s nevhodným obsahom. V prieskume sa tak vyjadrilo 48 percent z nich. Preto väčšina rodičov zakazuje navštevovanie neznámych webov bez dovolenia, nedovoľuje deťom komunikovať s cudzími ľuďmi a nechce, aby samostatne nakupovali cez internet.

Hoci najmenej osemdesiat percent rodičov zaviedlo jedno alebo viac z týchto opatrení, deti si často riziká internetu neuvedomujú. „Iba necelá tretina (29 percent) detí, dotazovaných spoločne s ich rodičmi, si myslí, že internet môže byť nebezpečný,“ uviedli autori prieskumu.

Českí rodičia navyše majú obavy, že ich deti kvôli internetu netrávia dostatok času vonku. Štyridsaťštyri percent z nich preto čas strávený surfovaním po webových stránkach deťom obmedzuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #internet #erotika #obsah #čas za počítačom

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...