Dieťa v znamení ryby: Radšej sci-fi ako realita

Človek v znamení ryby vraj navždy ostane dieťaťom. Už v detstve si obľúbi tajomstvá, ktoré ho nikdy neopustia.

28.02.2014 10:00
ryba, znamenie ryby Foto:
Ryba je tichá a tajomná.
debata

Mať svoj bunker, tajný denník na kľúčik a vedieť niečo, čo ostatní nie – to je ich svet. Poslúchať bude svojich rodičov v prvom rade vtedy, keď mu k tomu vytvoria čo najdokonalejšie podmienky. Treba ho totiž obklopiť čo najväčším množstvom hračiek, byť trpezlivý a hrať s ním čo najviac hier, akoby ste boli v rozprávke, v cirkuse a podobne. Ono realitu neprijíma v detstve a bude s ňou mať problém aj v dospelosti. Je to večné dieťa!

Rodičia malej ryby by sa mali pripraviť aj na ich „nezávislosť“. Ryba si totiž chce určovať, kedy a čo bude jesť, kedy pôjde spať, takže si svoj deň môže otočiť aj naruby. Veď nech… Ťažko podlieha nejakým pravidlám, to tiež nie je jej svet.

Čo má malá ryba skutočne rada, je pozornosť. Venujte jej pozornosti čo najviac. Tiež však ocení, ak ho/ju necháte „len tak“, pretože toho potrebuje ešte viac. Je to malý introvert, ktorý chce a túži snívať o svojej budúcnosti, takže vytvorte mu na to priestor.

Medzi malými rybami sa nájde neskutočne veľa talentov. Buď vedia kresliť, písať alebo tancovať. Keďže veľa snívajú, obľubujú aj poéziu. Okrem iného zrejme viac ako ostatné deti neznesú, keď sa na ne kričí, lebo sú príliš precitlivelé. Nadávky a bitky, to zraní ich malú detskú dušičku navždy. Radšej sa im vyhýbajte a s malou rybou si medzi štyrmi očami pohovorte.

S deťmi v znamení kozorožca majú malé ryby spoločné to, že viac času a oveľa radšej, trávia v spoločnosti dospelých, ako detí. Hrať sa s deťmi, to im veľa nehovorí…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ryba #dieťa v znamení ryby

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...