Čo vám bráni v snoch? Áno, je to strach...

Začiatok roka je skvelá príležitosť, ako si dať záväzok a celý rok sa snažiť ho neporušiť.

31.12.2013 10:00
snívajúca žena Foto:
Snov veľa. Žiaden nevychádza?
debata

Jedným z nich môže byť aj práca na sebe. Zhodnoťte si rok 2013. Koľko ste mali snov? A koľko z nich sa stali realitou? Viete predsa, po čom túžite. No určite netušíte, prečo to, čo tak veľmi chcete, ešte nemáte. Možno vám v tom bráni strach. Chcete zmenu a zároveň sa jej bojíte. Cvičíte sa v pozitívnom myslení, no zvyšok dňa uvažujete negatívne. Chce to zmenu…

Predstavte si, že túžite po niečom, čo si „privolávate“ ráno a večer pred spaním. Keď si na to spomeniete počas dňa, myšlienku zaženiete negatívnou: To určite nevyjde. Nie som dosť dobrá, nemám na to (a ďalšie výhovorky, ktoré sú vám určite dôverne známe). Dávajte si pozor aj na to, aby boli okolo vášho sna pozitívne emócie. Čo cítite napríklad, ak túžite po partnerovi alebo po dieťatku?

Zovrie vám žalúdok z toho, že ostatní to majú (podaktorí) a vy nie? Klesnete na duchu a pomyslíte si, že trpíte osamelosťou, alebo cítite strach, že nikdy neporodíte? Zmeňte to. Pri svojich snoch sa musíte cítiť dobre. Tým ich posilňujete a približujete sa k nim. Ak teda budete počuť detský smiech či plač, predstavujte si už, že sa vás týka. Urobíte pre seba v tej chvíli maximum a kus práce.

Ak si strach, ktorý vám bráni v uskutočnení či zreálnení snov uvedomujete až príliš, pomáha jedno cvičenie. Klaďte si otázky. Čo najhoršie by sa mohlo stať, ak by sa váš sen nesplnil? Sama uvidíte, že odpovede možno nie sú banálne, ale postupne vám budú chýbať odpovede. Predstavte si rieku, ktorá tečie aj bez toho, aby ste ju myšlienkami museli „rozprúdiť“. Tak pracujú aj vaše sny. Aj vo chvíli, keď na ne nemyslíte. A to by ste mali robiť zbytok dňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #sny

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...