Ste tehotná a hľadáte rady na webe? Pozor na neodborné fóra

Mnohé budúce mamičky získavajú informácie na rôznych diskusných fórach na internete.

05.12.2013 07:00
tehotenstvo - internet - internetové fórum Foto:
Konkrétny postup, ako sa má tehotná žena pripraviť na pôrod čo najlepšie, podľa odborníka neexistuje. Ani na internete.
debata (1)

Primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v levickej nemocnici Gabriel Mančík upozorňuje, že fóra, ktoré nevedie lekár – pôrodník alebo pôrodná asistentka, treba brať s rezervou.

„Mnohé internetové zdroje sú neodborné, alebo sú len zhlukom poloprávd, mýtov či účelových informácií, mnohokrát slúžia nie najčistejším cieľom,“ hovorí lekár.

Každá žena by podľa neho mala vycítiť, či ide o odbornú debatu, alebo len o nejaký „klebetník“. Štúdium literatúry ženám pred pôrodom určite odporúča, pozor by si však mali dať na to, aby išlo skutočne o odborné zdroje.

Konkrétny postup, ako sa má tehotná žena pripraviť na pôrod čo najlepšie, podľa Mančíka neexistuje. „Za najdôležitejšie však pokladám pokoj a absolútnu psychickú pohodu. V neposlednom rade podporu rodiny,“ zdôraznil.

Gynekológ tiež ženám odporúča, aby sa pred pôrodom zapojili do tzv. psychofyzickej prípravy. Tú väčšinou vedú pôrodné asistentky. „Ide o psychickú prípravu, prípravu po odbornej stránke a v neposlednom rade aj o fyzické cvičenie. Ženám to pomôže pripraviť sa na pôrod, na určitú hladinu bolesti a vyššiu fyzickú záťaž,“ uzavrel Mančík.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #mýty #Dôvera #pôrodník #internetové fórum #rady na internete

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...