Rozhodnutie na dlho: Kúpme si zvieratko!

Zabiť nudu alebo zahnať krízu vo vzťahu kúpou zvieratka môže, no nemusí byť najlepšie riešenie.

14.11.2013 14:00
mačka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Už dávno nemáte štrnásť rokov, kedy ste z ulice priniesli každé zatúlané mačiatko, alebo rodičom prisahali, že určite budete chodiť psíka, o ktorého ste žobronili, venčiť trikrát denne. Už dávno netúžite po akvarku len preto, že ho majú doma vaše dve najlepšie kamarátky. Medzičasom ste prišli na to, aká je to zodpovednosť starať sa o domáceho miláčika a uvedomujete si, že je to nadlho.

Ak si toto všetko dobre uvedomujete a stále ste rozhodnutá, že nejaké zvieratko predsa len patrí do vašej domácnosti, nevynechajte tieto kroky.

Zviera nedarujte
Darovať zvieratko na Vianoce či narodeniny je najnevhodnejší darček, aký môže existovať. Áno, milý darček. Ale vyhnite sa mu. Zvieratko nesmie trpieť a vy neviete predvídať partnerovo „nadšenie“. Je veľmi pravdepodobné, že pre takýto darček nebude mať pochopenie.

Porozprávajte sa s partnerom
Ak máte na ďalšieho „člena“ v domácnosti s partnerom rovnaký názor, mali by ste sa dohodnúť, o aké zviera pôjde. Sú ľudia, ktorí neznášajú mačky, priniesť teda nepremyslene domov mačku nie je vhodné riešenie.

Všetko zvážte
V prípade, že sa rozhodujete mať mačku či psa, zvážte všetky pre a proti! Ak veľa cestujete – pôjde zviera s vami? Prípadne: Máte ho kam na ten čas odložiť?

Vyberte ho spolu
Najideálnejšia je situácia, keď sa vám nejaká mačička či psík spoločne zapáčia – a môže byť aj zatúlaná. Budete spoločne dlho spomínať na to, ako ste jej zachránili život a bude tiež signalizovať niečo, čo vás vzťah stmelí. Ak vás však toto nepostretlo, porozprávajte sa s partnerom. Túžite po zvieratku z útulku? Ktoré bude mať vďaka vám krajší život? Alebo chcete mať čistokrvné mača s papiermi? Psa, ktorého priateľ túži vycvičiť? Vyberte ho každopádne spolu. Zhodnite sa spoločne na zvieratku, ktoré vám podľa vami vybratých kritérií padne do oka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pes #mačka #zviera #domáce zviera

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....