Niektoré strety pováh v rodine sú vražedné!

Niekedy býva na príčine neporozumení a konfliktov veková bariéra, inokedy obyčajná rôznorodosť pováh.

22.10.2013 17:30
problém, riešenie, rébus Foto:
Môžete udržať dobrý vzájomný vzťah, ak dokážete akceptovať názor druhého.
debata

Tá môže narobiť vo vzťahoch veľmi zle dokonca aj vtedy, keď vás spájajú rovnaké záujmy.

Jeden cieľ, ale ciest veľa!

Zhodnete sa na aktivite, ale bohužiaľ nie na spôsobe, akým sa jej venovať a nedokážete sa dohodnúť ani na podmienkach, za akých by ste ju mohli úspešne realizovať? Máte rovnaký cieľ, ale možností, ktorými sa k nemu chcete dostať, je neúrekom a vaše rozdielne predstavy z vás robia nepriateľov? To všetko sa dá prekonať, najmä ak vás spája základná vec – chcieť udržať dobrý vzájomný vzťah. Vtedy dokážete akceptovať názor druhého, nevytvárať medzi sebou zbytočné bariéry, nerobiť si naprieky, nesúperiť kto z koho.

Ako spolu vyjsť, nepožierať sa?

Mali by sme si neustále uvedomovať, že tu nik z nás nie je večne, že každý máme nejaké jedinečné kvality a veriť, že opačný názor neznamená útok. A ak ním aj je, snažiť sa toho druhého presvedčiť o našom dobrom úmysle. To by mu malo otvoriť oči, ale keď niečo zásadné presadzujeme, potrebujeme aj silné argumenty. Nemýľme si ich však s citovým vydieraním a nebuďme násilní, týmito metódami nič nedosiahneme!

Nebuďme namyslení, nemudrujme

Neraz si ťažko vieme priznať omyl, či uznať lepší nápad a najťažšie azda vtedy, keď „súperíme“ so svojimi deťmi, partnermi, rodičmi. Chceme byť tými skúsenejšími, múdrejšími, obdivovanejšími, rešpektovanejšími. Tieto veci sa nedajú nijako vymôcť, buď máme autoritu, alebo nie. Ak áno, mali by sme sa snažiť udržať si ju a ak nie, konať tak, aby sa dostavilo uznanie. Nerobme to neprirodzene, nehrajme divadielka, hľadajme pravdu – v sebe, aj v iných.

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #hádka #konflikt #povaha #riešenie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...