Tehotenstvo – strašiak pre postavu a spoločenské postavenie?

Muži sa príchodu potomka boja najmä kvôli strate slobody a dnešné ženy zvyknú odďaľovať materstvo, aby neprišli o svoje krivky a kariérne možnosti.

12.10.2013 17:00
tehotenstvo, materstvo, bruško Foto:
Rodičovstvo prináša naplnenie duše.
debata

Založenie rodiny je však prirodzená vec, najmä ak vzťah do tohto štádia dozrel. Vyhýbať sa tomu kvôli postave, či práci – je nezmysel.

Bez záväzkov sa žije ľahšie?

Všetko má výhody a nevýhody, ale brániť sa potomstvu pre udržanie postavičky, pre užívanie si slobody – to by nemalo byť donekonečna. Neraz to vedie i k rozpadu vzťahu, k striedaniu partnerov, k závislostiam rôzneho druhu. Rodičovstvo prináša naplnenie duše a ak sú obaja partneri rozumní ľudia, vedia si vychádzať v ústrety aj vtedy, keď zatúžia po kamarátoch, po záľubách, po individuálnych zážitkoch. A ani návrat do fyzickej kondície po pôrode nie je nemožný!

Začiatky sú ťažšie, ale v zdraví to zvládnete

Prvé obdobie po narodení dieťaťa je síce žena pripútaná k svojmu dieťaťu, ale postupne sa dá všetko zosúladiť tak, aby nebola iba otrokom rodiny. Chce to vzájomnú partnerskú empatiu a lojalitu, umožniť jeden druhému relax, ale nič si potom nevyčítať a nezneužívať. S týmto postojom môžete pokračovať ďalej aj v kariére, ak ste naozaj dobrá, uplatníte sa.

Práca, zábava a salóny krásy – to vám stačí?

Máte zaujímavý job, priateľov na žúry a vášeň pre krásu, ale dieťa vám tu nehrá do karát? No sú chvíle, keď si hovoríte, že ešte máte na materstvo čas a aj po štyridsiatke sa za vami budú blázniť milí, solventní, po otcovstve túžiaci chlapi? Zobuďte sa z tohto sna, pomôže vám k tomu aj menej sledovať život filmových hviezd, ktorý má v skutočnosti veľakrát odvrátenú tvár popularity. Azda nechcete dopadnúť ako mnohé opustené, zatrpknuté, bezdetné krásky, ktorým s pribúdajúcim vekom ochabuje funkčnosť všetkej umeliny, čo na sebe nosia!

debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #rodina #materstvo

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...