Pomoc, ide víkend!

V týždni sa nestihneme venovať deťom tak ako by sme chceli a v dnešnej dobe mnohí pracujeme aj cez víkend. Zároveň cítime, že potrebujeme dobiť baterky a nie a nie to vymyslieť k spokojnosti všetkých. Ale dá sa to!

10.10.2013 18:00
rodina Foto:
Ak je chuť a dobré počasie, vybehnime von, v prírode sú aj ťažšie témy lepšie spracované.
debata

Deti nás potrebujú a my ich

Keď sú doma, je ich plný byt a nastáva tá známa dilema – túžime vypnúť, no chceme byť s deťmi, ktoré sú však neskutočne aktívne a vyžadujú našu stálu pozornosť. To je to, čo by sme si vlastne mali vážiť a využiť to, ak nás totiž úplne vymenia za kamarátov a zábavu podľa svojich predstáv, kde sa s nami ani náhodou neráta – to už je trpká rana pre rodiča. Dajme hlavy dokopy a vymyslime program, pri ktorom sa všetci nabijeme tou správnou energiou.

Niekedy postačí rozhovor a čaj

Nemusíme to siliť a tlačiť deti či seba do aktivít, ktoré by hocikoho z nás mali otravovať. Skúsme aspoň navodiť pokojnú atmosféru a pri chutných hriankach s čajom sa porozprávať, počúvať jeden druhého. Ak je chuť a dobré počasie, vybehnime von, v prírode sú aj ťažšie témy lepšie spracované. Spoznávajme nové obzory, správajme sa nenútene, spontánne a všetkým nám bude fajn.

Chvíle pre rodinu i známych

Nechajme cez víkend každému aj trochu priestoru len pre jeho individuálne potreby a rozjímanie – to je čas, keď sa čítajú knižky, ide sa do kina, za kamarátmi, do divadla, alebo iba tak na prechádzku. Tu nie sú namieste výčitky, že nie sme všetci spolu. Najmä nie vtedy, ak si vieme nájsť aj spoločné záujmy, spojiť sa s inými rodinami podobnej krvnej skupiny, ísť spolu za zábavou, ale i poučením – napríklad do múzea, na zaujímavú výstavu a podobne.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #oddych #čaj #víkend #priatelia

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...