Počítače nám kradnú deti, buďme interaktívni rodičia

Nielenže internet ovládol svet našich detí a nemajú čas ani chuť s nami tráviť čas, ale hodinami pri počítači okrádajú o mnoho aj sami seba.

27.09.2013 17:30
dieťa - počítač - matka - zábava Foto:
V organizovaní voľného času skúsme byť nápaditejší, zábavnejší, kreatívnejší.
debata (1)

Pohltili ich moderné komunikačné kanály

Po príchode zo školy hodia aktovku do kúta a bežia k počítačom, kde stvrdnú na niekoľko hodín, kým nemajú rodičov doma alebo tým prítomným neprasknú nervy. Márna snaha odlepiť ich od toho, sú nevrlé, tvária sa, že nechápete ich potreby. A tak sa spolu večne naťahujete, pričom ubieha drahocenný čas, ktorý ste spolu mohli stráviť oveľa príjemnejšie, nehovoriac aj o nejakých tých povinnostiach, ktoré stoja bokom.

Chce to záujem rodiča a nemalú vynaliezavosť

Je priam umenie dostať dnešné deti od monitorov a displejov, od ktorých sa neraz presúvajú ďalej pred televízne obrazovky. A ničia si oči, chrbtice, sociálne vzťahy a ilúzie, zabíjajú v sebe akékoľvek duchaplné motivácie, ovplyvňujú ich nesprávne vzory. Tu je neľahká úloha rodiča, ktorému toto všetko nie je jedno. Vytiahnime dieťa na vzduch, podporujme ho stretávať sa s reálnymi priateľmi (nie iba virtuálnymi) a skúsme byť aj sami voči nim trochu nápaditejší, zábavnejší, kreatívnejší.

Odkukajme niečo dobré od televíznych tvorcov

Nie všetko, čo ponúka mediálny svet, je trápne či nevhodné pre zdravý psychický vývoj mladej generácie. Dá sa tu odkukať aj zopár zaujímavých tipov a zabaviť sa v rodine, či s priateľmi. Vymyslite napodobeninu nejakej súťažnej relácie, pri ktorej sa dá dobre zasmiať a niečomu sa aj priučíte, otvoria sa vám nové obzory. Nezabudnite na motivačné odmeny pre víťaza, príjemnú atmosféru, niečo chutné pod zub a uvidíte, že sa podarí stmeliť rodinu, získať si priazeň detí a odlákať ich od počítačov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #dieťa #voľný čas #technika #komunikácia

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...